Вaрненци внесли 32 млн. лв. здравноосигурителни вноски до средата август

31.08.2011 | 11:35
по статията работи:
Здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесли повече от три вноски за период от 36 месеца назад
Вaрненци внесли 32 млн. лв. здравноосигурителни вноски до средата август

Над 32 милиона лева здравноосигурителни вноски внесоха варненци от началото на годината до средата на месец август по бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

3 537 305 лв. от тях са от лица, които внасят сами здравноосигурителните си вноски. За да ползват безплатно здравните услуги, осигурявани от НЗОК, варненци, които са трайно безработни, не получават обезщетения от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.,трябва да подадат еднократно декларация образец № 7 в офиса на НАП Варна и да внесат дължимите вноски. Декларацията се подава в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на обстоятелството за самоосигуряване.

От НАП Варна напомнят на учениците, завършили средното си образование през тази година, че до започване на работа или на учебната година във висше учебно заведение също трябва да подадат такава декларация и да заплатят здравните си вноски за своя сметка. Месечната здравноосигурителна вноска през 2011 година за лицата, които са трайно безработни, е 16,80 лева и се внася до 10 число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят.

Здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесли повече от три вноски за период от 36 месеца назад.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 12.09   490 пр.н.е. – Гръко-персийски войни: В Битката при Маратон атинската войска и нейните съюзници от Платея спират първото нахлуване на персите в Гърция. 1609 г....