"Адвент" купи още 7,8% от "Девин"

10.02.2010 | 15:28
по статията работи:
"Адвент" и директорите на "Девин" вече могат да започнат процедура по заличаване на компанията от регистъра на публичните дружества
"Адвент" купи още 7,8% от "Девин"

Международният фонд за управление на дялови инвестиции "Адвент Интернешънъл" съобщи днес, че е успял да закупи 7,8% от акционерния капитал на "Девин" АД за 4.9 млн. лв.

Това се е случило в резултат на отправено търгово предложение към миноритарните акционери за придобиване на приблизително 9,9% от капитала на "Девин". С това участието на "Адвент" и директорите на "Девин" в компанията нарасна до 97,9 на сто.

Успешното придобиване на 7,8% от акциите ще позволи на "Адвент" да започне процедура за изкупуване на акциите на останалите миноритарни акционери в "Девин", съгласно член 157а от Закона за публичното предлагане на ценни книжа и за заличаване на компанията от регистъра на публичните дружества.

Търговото предложение беше подадено при цена от 3,50 лева за акция на 11 януари 2010 г. от "Адвент Уотър" (Люксембург) С.а.р.л. - дружество, непряко притежавано от фондове, управлявани от "Адвент Интернешънъл". Срокът на търговото предложение изтече на 8 февруари 2010 г. и сетълментът на сделките е насрочен за 17 февруари 2010 г.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...