"Сирма Медия" подкрепя Първа английска езикова гимназия*

30.05.2011 | 16:42
по статията работи:
Отбор на гимназията ще участва в Националния конкурс на младите физици
"Сирма Медия" подкрепя Първа английска езикова гимназия*

*Информация на партньор на Econ.bg

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, подкрепи участието на отбора на Първа английска езикова гимназия в Националния конкурс на младите физици. Събитието, което е осмо подред, се проведе на 16 и 17 април в град Шумен, а Сирма Медия финансира изцяло участието на отбора. В отбора на Първа английска езикова гимназия взеха участие Момчил Найденов от 12 клас, Калоян Методиев от 10 клас, Боряна Хаджийска от 10 клас и Кристиян Кънчев, също от 10 клас. Отборът се класира на пето място, а един от учениците - Момчил Найденов - беше избран за член на националния отбор, който ще представя страната ни на международния конкурс на младите физици през месец юли в гр. Техеран, Иран. За останалите участници, явяването на конкурса беше изключително ценно като практически опит и в следващите години е напълно възможно някои от тях да бъдат включени в националния отбор.

„Много сме благодарни на Сирма Медия, че финансира изцяло участието ни в националния конкурс. Тази подкрепа показа на практика, че партньорството между образованието и бизнеса може да работи успешно. Доволен съм и от нивото на българския конкурс, което беше доста високо. Нашите ученици показват много добри познания по теоретичната част на физиката. На конкурса се явиха ученици, които са сред първенците на националната олимпиада по физика, а някои от тях са взимали участие и в международната олимпиада и са печелили медали. Мисля, че могат да се подобрят уменията за учениците за експериментална работа, но за тази цел е нужно да бъде закупено и съответното оборудване в училищата. В този ред на мисли, инициативата на Сирма Медия да оборудва кабинети по физика в елитни училища, е много добро начинание" - заяви Никола Каравасилев, ръководител на отбора от Първа английска езикова гимназия.

Според него, за да се подобри нивото на конкурса, са нужни по-добро разгласяване, както и подобряване на експерименталните умения на учениците, което може да стане с повече практически дейности по време на часовете и школите по физика.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания - енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я", съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд". Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в МГ "Д-р Петър Берон", гр. Варна, СОУ "Паисий Хилендарски", гр. Златица, Природо - математическата гимназия в гр. Ботевград и 30 СОУ "Братя Миладинови" в София. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза във водещи училища в страната.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...