11 са кандидатите за строител на лот 3 на "Тракия"

27.04.2010 | 14:42
по статията работи: Петър Чернев
В обществената поръчка участва и фирма от Азербейджан. Очаква се първата копка да бъде направена най-късно до 2 август
11 са кандидатите за строител на лот 3 на "Тракия"

Посредством анализ на 11 оферти на фирми и консориуми ще се избира строителят на лот 3 на магистрала "Тракия". Това стана ясно днес по време на отварянето на офертите на участниците в обществената поръчка. Чуждестранните компании имат превес като брой над българските. Освен това подалите оферти кандидати са повече, отколкото в процедурата за избор на изпълнител на лот 2 на магистралата, когато фирмите и консорциумите бяха 8.

По реда на подаването на оферти в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) компаниите и консорциумите са както следва: турската компания "Догуш" ЕООД, азербайджанската "Азеркорпу" АД, гръцката "Актор", австрийската "Щрабаг", обединението "Терна-Сиенит" (състоящо се от гръцката "Терна" и българската "Сиенит"), българският консорциум "Български автомагистрали - Лот 3" ("ГБС Инфраструктурно строителство", заедно с "Пътстрой 92", "ИСА-2000", София, "ИПС-София" и  "Автомагистрали Черно море" - Шумен), австрийската компания "Алпине бау" ГМБХ, консорциумът "Рубау - Пътстрой" (състоящ се от испанската фирма "Рубау" и българска "Пътстрой"), българското сдружение "Тракия III" (състоящо се от Холдинг "Пътища", заедно с "Галчев груп", "АБ" АД - Хасково, и "Мостстрой"), сдружението "Конструктор-Балканстрой" (състоящо се от българската фирма "Балканстрой" и хърватската "Конструктор"), както и сдружението "ДВ Тракия - Лот 3 ХСС-КБ-ГП" ДЗЗД (обединяващо германските фирми "Кемна Бау Андре" и "ГП-Феркеер Бегбау", и българската ХСС).

Взети са всички мерки за сигурност. Камери ще следят денонощно сейфа, в който ще бъдат офертите, както и работата на комисията. Няма да могат да се вадят документи от този охраняем участък в агенцията (АПИ - бел.ред.). Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той допълни, че се планира ценовите оферти да бъдат отворени на 27 май при специални мерки за сигурност. Първата копка на проекта от своя страна се очаква да стане факт най-късно на 2 август тази година.

Комисия, състояща се от 9 души, ще разглеждат офертите. Тя ще бъде оглавявана от Кирил Дойчинов от АПИ, като в нейния състав влизат трима специалисти по всякакви юридически казуси, трима специалисти по пътища, двама финансисти, както и двама резервни членове, които покриват всякакви аспекти от работата на комисията.

Българската страна ще форсира строежа на участъка от магистралата до сръбската граница, която ще свързва София и Ниш, стана ясно още от думите на министър Плевнелиев. Подробности по темата може да прочетете тук.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 24.01   41 г. – По време на Палатинските игри в Рим Касий Херея убива император Калигула. 1848 г. – Започва Калифорнийската златна треска в Сакраменто. 1862 г....