2257 земеделци във Варненско декларират доходите си пред НАП

10.01.2011 | 11:50
по статията работи:
Производителите, които извършват дейност като еднолични търговци, не могат да намаляват данъчната си основа с нормативно признати разходи
2257 земеделци във Варненско декларират доходите си пред НАП

2257 земеделски производители от област Варна, регистрирани в Областна дирекция "Земеделие"- Варна, трябва да декларират доходите си за предходната година пред НАП до 2 май 2011 година.

За първи път тази година регистрираните земеделски производители ще трябва не само да подадат годишна декларация, но така също и да начислят и платят данък за получените доходи през 2010 година. Дължимият данък е в размер на 10%, но законът им позволява да намалят облагаемия доход с 60 % нормативно признати разходи и с размера на внесените задължителни осигурителни вноски.

Важно е да се знае, че вече са облагаеми доходите на регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители от продажбата на произведени непреработени продукти от селско стопанство, с изключение на доходите от производство на декоративна растителност, припомнят от НАП - Варна.

Земеделските производители, които извършват дейност като еднолични търговци, не могат да намаляват данъчната си основа с нормативно признати разходи. За тях данъчната ставка остава 15% върху разликата от получените приходи през изминалата 2010 година и доказаните разходи.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези земеделски производители, които подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 10 февруари 2011година. Същата отстъпка ползват и тези, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и внесат дължимия данък в срок до 2 май 2011 г.

От НАП Варна напомнят още, че земеделските производители, които прекъсват или прекратяват дейността си, са длъжни в 7-дневен срок от настъпване на съответното обстоятелство да подадат декларация в Агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 15.09   608 г. – Свети Бонифаций IV става папа. 668 г. – Римският император Констант II е убит в банята си от заговорници. 921 г. – Света Людмила Чешка е убита...