23% спад в животозастраховането на годишна база

14.10.2009 | 11:54
по статията работи:
В общото застраховане е отчетен ръст от 19%.
23% спад в животозастраховането на годишна база

Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери в полза на застрахователи в страната, през първото шестмесечие на 2009 година е в размер на 333 674 лева или 39,3% от брутния премиен приход от застраховане.

От тях 314 254 лева са реализирани в общото застраховане и 19 420 лева в животозастраховането, сочат данните на Комисията по финансов надзор (КФН). В сравнение с първото шестмесечие на 2008 година се отчита нарастване на премийния приход, реализиран чрез застрахователните брокери с 15%, като в общото застраховане е отчетен ръст от 19%, съответно в животозастраховането спад от -23%.

В структурата на реализирания чрез застрахователни брокери премиен приход по общо застраховане най-голям дял запазват автомобилните застраховки, следвани от "Пожар и природни бедствия" и "Други щети на имущество". При животозастраховането, реализираният чрез застрахователните брокери премиен приход, е основно по застраховка "Живот" и рента (90,5 %).

Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери, в полза на застрахователи от други държави, е в размер на 9 524 лева. Приходите от комисиони на застрахователните брокери при посредничеството за застрахователи, възлизат на 78 404 лева и нарастват с 14% спрямо първото шестмесечие на 2008 г. От тях 73 796 лева са приходи от комисиони в общото застраховане и 4 608 лева в животозастраховането. Комисионите на брокерите, отнесени към реализирания чрез тях премиен приход, са 23,5% в общото застраховане и 23,7% в животозастраховането.

 

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 21.10   1097 г. – Първи кръстоносен поход: Кръстоносците предвождани от Годфрид дьо Буйон, Боемунд I Антиохийски и Раймон Тулузки започват Обсадата на Антиохия. 1520 г....