4 стратегически цели гони областната администрация на Сливен до 2013 г.

03.02.2010 | 11:46
по статията работи:
Глобиха фирмите, почистващи речните корита в Сливен
4 стратегически цели гони областната администрация на Сливен до 2013 г.
Прикачени документи
Стратегически план

Стратегически план за дейността на Областната администрация на Сливен беше официално представен от Областният управител Марин Кавръков. Документът има за задача да набележи основните цели и приоритети на администрацията за периода 2010 - 2013 г. Четири са стратегическите цели в него:

  • Утвърждаване на Областна администрация като интелектуален и управленски център, генериращ нови идеи и действия за изпълнение на „Програмата на правителството на европейското развитие на България 2009 - 2013", основан на системен анализ, динамично планиране и решителни управленски действия за промяна и възраждане на областта, използвайки най-добрите европейски и световни практики;
  • Подпомагане на икономическия растеж и ускоряване процесите на преструктуриране в индустрията, селското стопанство и услугите за повече и по-добри работни места, благоприятна и здравословна среда на живот за жителите на Област Сливен;
  • Съдействие и насърчаване на окончателното ликвидиране на организираните престъпни групи в Област Сливен и недопускане създаването на нови. Осигуряване на условия за сигурен и спокоен живот на гражданите и гостите на областта. Предпазване от бедствия и аварии и подготовка за посрещане на такива; 
  • Областна администрация по-близо до хората - повишаване удовлетвореността на гражданите от предлаганите административни услуги.

14 пък са оперативните цели, които oбластната администрация трябва да постигне през настоящата година, съобщиха от администрацията. Целите може да прочетете в прикрепения документ след статията.

Глоби за фирмите, почистващи речните корита в Сливен

Междувременно от администрацията съобщиха, че се е провела среща между Областния управител Марин Кавръков и директора на Басейнова дирекция-Пловдив Атанаска Тунтова във връзка с координацията между двете институции за изпълнение на Плана за управление на речните басейни на Източнобеломорски район и контрола върху приложението на Закона за водите. По думите на Тунтова в плана се отдава приоритетно значение на река Тунджа. Целта на самия план е подобряване качеството на питейната вода.

Началникът на отдел „Контрол" в Басейнова дирекция - Пловдив инж. Вълко Караджов съобщи, че са наложени глоби на фирмите, почистващи коритата на реките в Сливенско. На фирмата, почистваща коритата на реките Асеновска и Новоселска, е съставен акт за 10 хил. лева. Санкцията е наложена за неспазване на проекта за неравномерен добив на инертни материали. Нарушението е извършено в река Асеновска по пътя за Бяла. Вместо да бъде равномерно почистена растителността и наносите в речното корито, фирмата дълбала повече на места и се образували ями. Втори акт за 2 хиляди лева е съставен за незаконно водовземане за миялна инсталация.

Проверката е установила нарушения и на другата фирма, която има разрешение на Дирекцията за добив на инертни материали. Фирмата работи в землището на село Гавраилово. За двата случая е сезирана е Прокуратурата и Икономическа полиция, която провела свое производство. Отнето е разрешителното на фирмата, която извършваше добив в село Самуилово.

На пресконференцията бяха обсъдени и актуални въпроси като: поддържането на хидротехническите съоръжения на водните обекти, проблеми с недостиг на вода, изграждането на малки водно електрически централи (МВЕЦ), корекциите на реките, концесиите за добив на инертни материали и баластриерите по тях. Акцентирано беше и за предстоящите санкции, които европейският съюз може да ни наложи през 2010 г. за липсата на пречиствателни станции в градовете над 10000 души.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....
Полезно от Мрежата
7sport.net