Картата за гориво за камиони на IDS отчита 100% защита на плащанията

19.04.2018 | 13:15
по статията работи: econ.bg
От октомври 2016 г. досега статистиката на доставчика на горивни карти за камиони отчита липсата на дори и един случай на платежнa измамa или скиминг
Картата за гориво за камиони на IDS отчита 100% защита на плащанията
Снимка: под лиценза на creative commons

Осемнадесет месеца след въвеждането на безконтактната си карта за гориво за камиони, IDS (International Diesel Service) - част от компанията Q8, регистрира абсолютна успеваемост при обезпечаването на сигурността на горивното картово плащане, съобщиха от компанията.

От октомври 2016 г. досега статистиката на доставчика на горивни карти за камиони отчита липсата на дори и един случай на платежнa измамa или скиминг. Благодарение на сигурен вграден чип, картата за гориво не може да се копира, а в комбинация с останалите превантивни мерки на  IDS, това е единствената карта на пазара, която предлага 100 % безопасни картови транзакции.

Като лидер на пазара в обезпечаването на сигурност на картите за гориво, IDS първа снабди своите горивни карти с RFID технология (т.е. безконтактен чип) и оторизация в реално време за всяка транзакция. Вграденият RFID чип предлага същите функции като на всяка безконтактна банкова карта, т.е. прави картите по-бързи и по-лесни за ползване, но също така и изключително сигурни.

Винченцо Маниачи, глобален бизнес директор за карти на Q8, коментира: „Горивото продължава да бъде много привлекателен продукт за измамниците. Затова сме изключително горди да съобщим, че IDS не е имала нито един случай на измами с карти. Нашите карти за гориво са толкова сигурни, колкото банковите карти, поради което са най-сигурното решение на пазара. Фалшифицирането е невъзможно, защото картата не може да се копира, така че престъпниците не могат да заменят технологията, която използваме."

Сигурността на картите на IDS се гарантира не само с безконтактния чип, но също така и с наборa от мерки за безопасни транзакции в 600 европейски автоматични бензиностанции и пълен контрол на картите за гориво, предоставяни от компанията. Клиентите могат изцяло да управляват и конфигурират всички свои карти за гориво за камиони и карти на шофьора онлайн чрез портала iAccount. Добре организираната и лесна за използване система за управление на карти прави транзакциите, кредитната информация, цените и мрежовата информация леснодостъпни. Чрез нея по-големите клиенти могат също така ясно да групират и организират подизпълнителите си.

Сигурността на транзакциите на бензиностанциите се извършва чрез онлайн проверка с ПИН при зареждане, което не позволява да се реализират плащания за презареждане с гориво, които не са предварително оторизирани. IDS на практика е единствената компания на пазара с карта за гориво, която действа изцяло онлайн. Допълнителна мярка за сигурност на IDS е наличната система за плащане с две карти. При нея се осигурява карта за гориво за шофьора и за камиона, като валидирането на дадена транзакция става само с едновременното използване и на двете карти.

Като финална предпазна мярка,  всички транзакции се наблюдават и подозрителните плащания се идентифицират автоматично. Нещо повече, IDS разполага със специализиран екип за разследване на измами, който наблюдава подозрителните транзакции 365 дни в годината. Всички нередности се разследват задълбочено и се поддържа тясна връзка с международните полицейски служби.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.05   17 г. – Германик празнува триумф за победите си над всички германски племена на запад от река Елба. 1293 г. – При земетресение в Камакура (Япония) загиват...
Полезно от Мрежата
7sport.net