Пет имейла, които ще ви направят щастливи и пълноценни

22.07.2013 | 14:35
по статията работи: Александър Димитров
Как да съчетаем виртуално и реално пространство, кариера и свободно време, лична територия и социално обкръжение
Пет имейла, които ще ви направят щастливи и пълноценни

Понякога в хаотичния свят на технологиите – като подгласник на реалния живот, е трудно да поддържаш ред и темпо на прогрес. Когато стане дума за колизия между двете и успешно лавиране в условията на подобна сложност, вече лесно може да се паникьосате. Според блогърa и консултант Ерик Баркър в статията му в „Бизнес инсайдър” решението на подобни притеснения е лесно – имейлите.

Вярно е, че имейл услугата за много изглежда вече архаична с наличието на социални мрежи като Twitter или Facebook. Същевременно тя може да се окаже безценна, аргументира се Баркър, допълвайки, че точно 5 имейла и изпращането им могат да ви балансират и ощастливят. А те са...

Щастие

Всяка сутрин изпращайте по един имейл на свой приятел, роднина, колега или друг близък по някаква линия човек. В него може да благодарите за нещо, с което той ви е помогнал, например. Звучи глуповато, признава Баркър, но множество изследвания показват, че това поражда чувство за задоволство у вас, наред с такова за социална и емоционална реализация.

Работа

В края на седмицата си направете труда да напишете един имейл на шефа си, в който обобщавате какво сте направили през изминалите дни. Твърде вероятно е ръководителят ви да няма никаква идея по какъв начин оползотворявате реално времето си. Това са заети хора, разполагащи със своите собствени проблеми.

С един имейл можете конспективно и стегнато да успокоите евентуални техни притеснения, че не си вършите работата. Нещо повече – ще оценят прямостта, и евентуално ще разчитат на нея в по-късен етап. Що се отнася до вас, така отбелязвате активност и удовлетворение от това, че имате какво да кажете – защото сте свършили работа!

Растеж

Тук си говорим за личностен, кариерен, идеен, всякакъв растеж. Използвайте за тази цел някой свой ментор, човек, на който се възхищавате, човек, който винаги може да ви научи на нещо ново. Просто открийте кое въпросно лице (или лица) могат да са ви от полза.

Приятелство

Пак ще си говорим за приятелите, но този път с друга насока. Просто пишете на някой приятел и се уговорете за нещо. „Нещо”-то нека е с реална насоченост – уговорка за кино, за разговор навън на по бира, за пътуване, за спорт, каквото и да е.

Различните изследвания посочват, че да поддържаш връзка с някого на всеки две седмици е най-добрият начин да запазиш близките си отношения с него. Дори да сте заети, спазвайте този принцип. Замислете се – ако имате 14 приятеля, отбелязва Баркър, това значи почти всеки ден да пишете на някого с цел уговорка и комуникация!

Кариера

Просто изпратете имейл на някой, който познавате (или не), и отбележете някаква активност и дайте сигнал за компетенциите си. Не говорим за агресивна самореклама. Това, което се цели тук, е поддържане на т.нар. в социологията „слаби връзки”. Според множество изследователи, именно слабите, а не силните връзки, са основен източник за бъдещи кариерни възможности.

Причината? Слабите връзки ни дават достъп до социални мрежи, в които принципно не принадлежим, за разлика от тесния ни кръг със силни познанства.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 08.12   1204 г. – Кардинал Лъв посещава българската столица Търново и коронова от името на папа Инокентий III Калоян за крал, а архиепископ Василий получава титлата...