"Герои в зелено" на Пощенска Банка с още три реализирани проекта

18.09.2017 | 10:25
по статията работи: econ.bg
10 къщички за птички и 5 хранилки са монтирани в района на Централата на банката, градинка пред клон „София-Плиска“ е почистена, а двор на детска градина в с. Церово е облагороден и реставриран
"Герои в зелено" на Пощенска Банка с още три реализирани проекта
Снимка: под лиценза на creative commons

В рамките само на месец екипът на Пощенска банка успешно реализира още три свои проекта за подобряване състоянието на околната среда и в подкрепа на обществото. Инициативите са продължение на най-новата вътрешна кампания за корпоративна социална отговорност на банката „Герои в зелено“, която има за цел да насърчава екологично отговорно поведение у служителите. Чрез нея те могат да кандидатстват за финансиране от банката за реализация на различни местни проекти, които сами са избрали да подкрепят.

„В Пощенска банка винаги сме работели с грижа за околната среда, като подкрепяме програми и инициативи в цялата страна. Изключително сме щастливи от активността на нашите служители във вътрешната ни кампания „Герои в зелено“. Благодарим на всички колеги, които сформираха екипи, отделят от личното си време и участват с много ентусиазъм и прекрасни проекти. Добрите идеи трябва да се насърчават и ние се надяваме, че примерът, който даваме, ще бъде последван и от други компании“, коментират от банката.

4 къщички за керкенези, 6 за пойни птички и 5 хранилки вече са поставени в района на Централата на Пощенска банка, благодарение на съвместните усилия на нейни служители и представителите на „Спасителен център за диви животни“ в гр. Стара Загора, част от сдружение „Зелени Балкани“. След поставянето на къщичките бяха освободени двойка керкенези, лекувани в спасителния център, минали рехабилитация и готови за пускане. Проектът има за цел по един креативен начин да провокира вниманието на обществото към опазване на птиците и техните естествени местообитания. Централата на банката се намира в непосредствена близост до Витоша и районът е естествена среда за различни птици. Новите къщички и хранилки ще помогнат за създаването на по-добри условия за птиците и увеличаването на тяхната популация.

Екипът на банката от Финансов център „Дондуков − ЦУ“ се включи активно в облагородяването на дворното пространство на детската градина в с. Церово. С общи усилия бяха реставрирани и боядисани детските люлки, оградата и пейките, поставени бяха хранилки за птици, а дворът беше облагороден и почистен.

Малко по-рано служители от отдел „Връзки с клиенти“ и клон „София-Плиска“ на Пощенска банка реализираха още един проект от вътрешната инициатива „Герои в зелено“. Заедно облагородиха района пред клона на банката, поставиха пейки за гражданите и почистиха, намиращ се в близост алпинеум. Предстои да се поставят нови кошчета за отпадъци и да бъде озеленено пространството около клона. 

Инициативата „Герои в зелено“ ще продължи до края на септември с други активности на екипите на банката в цялата страна, целящи грижа за околната среда и местните общности.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....