Тържеството по случай възстановяване на рудодобива от рудник "Димов дол"

обл. Смолян
14.11.2009

На 14 ноември 2009 г., от 12:45, ще се състои тържество по случай възстановяването на рудодобива от рудник "Димов дол" при "Рудметал" АД - Рудозем.

Добивът на оловно-цинкова руда от "Димов дол" беше прекратен точно преди година в резултат на световната икономическа криза, която свали около четири пъти цените на суровината и направи неефективно производството. За този период дружеството запази 70 служители и вложи 1 млн. лв. в консервацията на рудника.

С възстановяването на рудодобива се откриват нови 205 работни места. При нормална работа на обекта, от "Димов дол" ще бъдат добивани 6500 т суровина. Рудникът има запаси за 10 години, а дружеството предвижда да инвестира в него по 700 000 лв. средногодишно.

Рудник "Димов дол" е работил седем години преди принудителното му спиране през 2008 г. За този период от него в бюджета са постъпили 14,5 млн. лв. данъци, осигуровки и концесионни възнаграждения. Три пъти рудникът е класиран на първо място в подотрасъл „Рудодобив" в България.

В церемонията по възстановяването на рудодобива, която ще се състои край шахта "Голям палас - север" на рудника, ще участва премиерът Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив