2372 са установените случаи на коронавирус у нас

22.05.2020 | 10:10
по статията работи: econ.bg
Новите случаи са 41 за вчерашния ден. От тях в болница са 11. Направени са 1450 изследвания, заяви проф. Тодор Кантарджиев
2372 са установените случаи на коронавирус у нас

От Националния оперативен щаб изнесоха последни данни за размаха на епидемията от COVID-19 у нас на 22 май (петък). "Новите случаи са 41 за вчерашния ден. От тях в болница са 11. Направени са 1450 изследвания", заяви проф. Тодор Кантарджиев. Той подчерта, че повечето взети проби не влияят на броя открити заразени. 

"Искам да успокоя обществото, че броят на излекуваните е 43. Отново имаме по-голям брой на новоизлекувани от новозаболели", подчерта проф. Кантарджиев.  "2372 са доказаните случаи. Има увеличение с 1,8. Активните случаи са 1478", каза той. "8 от случаите вчера са в София", поясни професорът. 

"Буди повишено внимание - имаме 17 нови случая в Пазарджик. Това е от завода за производство на авточасти. Слава Богу там мерките са взети много преди откриването на новите случаи. Една част от работниците са в отпуска, а сега тези, които са работили, ще бъдат пуснати, ще се направи крайна дезинфекция, а тези, които са били в отпуск ще ги заменят. По този начин не се прекъсва работният процес и се запазва здравето на хората", каза той.

"В Благоевград, Кюстендил и Смолян също имаме по един заразен", каза Кантарджиев.

По думите му има и нов случай на заразена медицинска сестра. Тя е от Кнежа. 

Имаме 5 починали - Мъж на 78 в Пирогов с диабет. Един мъж в Пазарджик и една жена там. В Стара Загора с онкологично заболяване - 51-годишна жена. Изказваме съболезнования на близките и мъж на 88 години в Ямбол с инсулт. 

"Имаме два нови случая на заразени деца, които са в София, без изявена клинична картина. 

Два са новите случаи на медицински лица. Излекуваните са 43 за деня. Починалите са четирима за деня - мъж на 79 години в Благоевград, двама мъже на 75 години в Пазарджик и мъж на 45 години в Ямбол. Общият брой на починалите с коронавирус е 120 човека.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...