641 с фалшиви декларации за КПП-тата

16.04.2020 | 09:25
по статията работи: econ.bg
От началото на извънредното положение карантинираните са общо 78 018 човека, в момента под карантина са 20 490 души
641 с фалшиви декларации за КПП-тата
Снимка: под лиценза на creative commons

641 от общо 9312 проверени декларации на контролно-пропускателните пунктове, се оказаха с посочена фалшива месторабота. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV, съобщи в. Монитор. 80 от тях твърдели, че отиват на работа, но реалните данни показват, че фигурират в бюрата по труда.

Полицаите ще продължат засилените проверки на вход и изход от областните градове и по празниците, тъй като са отменени техните отпуски и почивни дни. Декларациите от пунктовете се събират, след което част от тях се проверяват от органите на реда за достоверност на посочената информация.

Относно полицейската блокада на старозагорското село Паничерево министърът съобщи, че решението за мярката е на Оперативния щаб. Имаме опит от Банско и го прилагаме и в старозагорското село Паничерево, допълни Маринов. По думите му има изградени 7 КПП-та за селото, но обясни, че се разчита на отговорността на гражданите. "Ако не успеем по Великден да спазим дисциплината, рискуваме до май всичко, постигнато в момента, да отиде по дяволите".

Има хора, които не усещат каква е заплахата и затова от довечера влизат в сила заповеди за ограничение на движението в квартали, където има гнезда на заразени, каза той.

От началото на извънредното положение карантинираните са общо 78 018 човека, в момента под карантина са 20 490 души, а задължителната изолация вече е приключила за 57 528 човека, съобщи още министър Маринов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...