Mars ще продължи да разширява портфолиото си в България през 2020 г.

11.12.2019 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни продукти в света, ще продължи да разширява портфолиото си в България и през 2020 г. Това стана ясно по време на събитие, организирано от компанията
Mars ще продължи да разширява портфолиото си в България през 2020 г.
Снимка: M3 Communications Group, Inc.

Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни продукти в света, ще продължи да разширява портфолиото си в България и през 2020 г. Това стана ясно по време на събитие, организирано от компанията. През следващата година много от добре познатите марки в категорията захарни изделия и дъвки ще бъдат представени в нови формати и вкусове – например Snickers Crisp с хрупкав ориз. Портфолиото от продукти за грижа за домашните любимци пък наскоро беше обогатено с премиум бранда Perfect Fit и предстои да бъде допълнено с марката за хигиенни средства за котки Catsan.

252973

През 2019 г. Mars България постигна значителен ръст от 15% в сегмента грижа за домашните любимци. Компанията е пазарен лидер в категорията „Грижа и лакомства за кучета“. Друг сегмент, в който Mars заема челна позиция, е дъвките, като наскоро Juicy Fruit – една от най-обичаните марки дъвки по света, беше добавена към портфолиото на компанията в България. През 2019 г. производителят на хранителни продукти запази силното си присъствие и на пазара на шоколадови изделия и увеличи дела си. 50% от ръста идва от бонбоните тип „шоколадови хапки“ и от Maltesers – най-продавания шоколад в Обединеното кралство, който беше пуснат на пазара по-рано през тази година. Останалите 50% са от шоколадови десерти. 

2019 беше една от най-важните години в историята на Mars на глобално ниво, тъй като за първи път компанията ясно изрази своята основна корпоративна цел, която може да бъде обобщена с посланието: Светът, който искаме утре, започва от това как правим бизнес днес. Производителят на хранителни продукти представи и нова визуална идентичност, която в най-пълна степен изразява неговите ценности. 

„Корпоративната философия на Mars е, че бизнесът трябва да има позитивен ефект върху хората, околната среда и всички сфери, в които оперира. Нашата компания винаги е била водена от своите 5 принципа – качество, отговорност, взаимодействие, ефективност и свобода, но сега имаме и ясно послание, което е в основата на това как измерваме нашия бизнес успех“, коментира Предраг Милинчич, директор на Mars за България.

През 2019 г. Mars продължи да работи активно по своя план за устойчиво развитие Sustainable in a Generation Plan, чрез който през следващите няколко години ще инвестира 1 милиард долара, за да допринесе за разрешаването на различни глобални проблеми като климатичните промени и бедността. В рамките на този проект компанията развива амбициозна програма, свързана с опаковките. Целта на Mars е до 2025 г. 100% от опаковките ѝ да са рециклируеми, компостируеми или да могат да се използват многократно. Този план до голяма степен е постигнат, след като в момента 90% от общия обем на опаковките на продуктите са рециклируеми. Като част от Sustainable in a Generation Plan, компанията има намерение до края на 2020 г. да премахне PVC-то като материал и да намали с 25% употребата на първична пластмаса.     

Mars е семейна компания с повече от стогодишна традиция в производството на разнообразни продукти и в предлагането на услуги за хората и домашните любимци, които те обичат. Продажбите ѝ възлизат на близо 35 милиарда долара. Mars е глобална компания, която произвежда някои от най-обичаните марки в света: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS и COCOAVIA®. Сътрудниците на Mars с гордост се грижат за половината от домашните любимци в света, осигурявайки им храна, както и здравни услуги и грижи чрез BANFIELD® Pet Hospitals, BluePearl®, Linnaeus, AniCura, VCA™ и Pet Partners™. Базирана в Маклийн, Вирджиния, компанията оперира в повече от 80 страни. Петте принципа на Mars – качество, отговорност, взаимодействие, ефективност и свобода – вдъхновяват повече от 125 000 сътрудници да предприемат действия, така че да създават свят, в който планетата, хората и домашните любимци процъфтяват. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...