Наложиха запор на банковите сметки на Христо Лачев

09.04.2008 | 11:16
по статията работи: Петър Чернев
Запорът е наложен по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност
Наложиха запор на банковите сметки на Христо Лачев

Софийският градски съд, Кюстендилският окръжен съд и Бургаският окръжен съд са допуснали обезпечение на бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност от изпълнителния директор на „Булгартабак холдинг” Христо Лачев. Искът за отнемане в полза на държавата е от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

След проверка комисията е констатирала, че съвкупността от придобитото имущество надхвърля законните източници на доход на Лачев. Затова тя налага възбрана върху правото на строеж за 5 апартамента в София, 5 склада, 7 гаража и паркинг. Санкцията важи и за 6 поземлени имота извън столицата, както и за 2 апартамента в Слънчев бряг. Наложен е и запор на всички банкови сметки на Лачев и съпругата му, съобщават от комисията, цитирани от Дарик радио.

Комисията ще внесе в съда и искане да се отнемат в полза на държавата всички посочени имоти.

Лачев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по членове от Наказателния кодекс, касаещи престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...