Ясни са новите шефове на "Булгартабак"

25.11.2008 | 15:21
по статията работи: Петър Чернев
Досегашните директори на Холдинга Христо Лачев и Ангел Димитров бяха освободени от постовете им
Ясни са новите шефове на "Булгартабак"

Днес, 25 ноември 2008 г., в сградата на „Булгартабак-Холдинг” АД се проведе заседание на Надзорния съвет на дружеството. По време на него бяха избрани нови членове на Управителния съвет – Дочо Карадочев, Румен Порожанов и Николай Малинов. За председател на Управителния съвет беше определен Дочо Карадочев, който към настоящия момент е Изпълнителен директор на „Българска агенция за транспортно застраховане”, съобщиха от тютюневия холдинг.

На заседанието бяха освободени Христо Лачев и Ангел Димитров от постовете им на изпълнителни директори и членове на Управителния съвет.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) уточнява, че решението за освобождаване на изпълнителния директор на "Булгартабак Холдинг" АД Христо Лачев е взето от надзорния съвет по предложение на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. В специално писмо до членовете на Надзорния съвет министър Димитров ги е уведомил, че в МИЕ е получено писмо от Софийска градска прокуратура с молба за освобождаване на Лачев от длъжността му в най-кратък срок на основание чл. 241, ал.2 от Търговския закон.

Предложението на министъра на икономиката и енергетиката до Надзорния съвет за освобождаването на Лачев е обосновано с образуваните досъдебни наказателни производства срещу него, фактическата му невъзможност да упражнява функциите си, продължила повече от 3 месеца, и с искането на наблюдаващия прокурор.

Решението на Ангел Димитров да подаде оставка е лично, уточняват още от МИЕ.

Управлението на Холдинга поемат Корнелия Нинова и Иван Биларев.

Припомняме ви, че Христо Лачев беше обвинен в укриване на данъци на 20 март. По-късно същия ден той беше изпратен в безсрочен отпуск. Впоследствие за втори директор на холдинга беше назначен Ангел Димитров. Малко по-късно през април беше наложен запор на сметките на Лачев.

През септември срещу вече бившия директор на "Булгартабак" беше повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на над 500 хил. лв. На 5 ноември тази година Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителен акт за укриване данъци срещу Христо Лачев.

Корнелия Нинова е родена на 16 януари 1969 г. Завършва юридическия факултет на СУ "Климент Охридски". През 1995 г. работи в Софийски градски съд, като стажант-съдия, а в периода 1995 - 1996 г. е юрисконсулт на Столична община. От 1996 до 1997 г. е следовател в Столична следствена служба. В периода март - август 1997 г. е юрисконсулт на "Българската телекомуникационна компания", а между 1997 и 2005 г. е изпълнителен директор на "Техноимекс" АД. От септември 2005 г. до 2007 г. е заместник-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. От декември 2005 г. до настоящия момент е председател на Управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг”АД.

Иван Биларев е роден на 31 декември 1960 г. Завършва Висшия Селскостопански институт, Пловдив. От 1984 г. до 1987 г. е технолог, ръководител в АПК „Неврокоп”, Гоце Делчев, а от 1988 до 1995 г. е заместник-председател на Съвета на директорите и заместник-директор по производствените и търговските въпроси в „Гоце Делчев-БТ”. Председател е на Съвета на директорите на „Благоевград-БТ” в периода 1995 – 1996 г. До 1997 г. е член на Управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг”АД и ръководител на направление „Тютюни”. От 1997 до 2005 г. е председател на Управителния съвет на „Никотиана-БТ”. През декември 2005 г. е избран за член на Управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг”АД и председател на Съвета на директорите на „София-БТ”. Заема и поста директор дирекция „Тютюни” в Холдинга.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...