"Булгартабак" увеличи празнично цените на цигарите

30.12.2009 | 17:35
по статията работи:
Кутия от най-масовите цигари "Виктори" вече се продава по 3.60 лв.
"Булгартабак" увеличи празнично цените на цигарите

С 20-30 стотинки поскъпна кутия цигари по коледните и новогодишни празници. Пред Дарик радио изпълнителният директор на "Булгартабак" Иван Биларев съобщи, че това са междинни цени, които ще важат до края на март. Все още не е ясно какво ще е поскъпването на цигарите, заради по-високия акциз догодина. Очаква се от първи април кутия "Виктори" да се продава на цена между 4,60 и 4,80 лева.

Предпразнично производителите на цигари оскъпиха продуктите си с между 10 и 30 стотинки на кутия. Най-масовите цигари "Виктори" вече са на цена от 3,60 лева или с 20 стотинки повече от нивото преди Коледа, въпреки обещанието на „Булгартабак" да го задържи до края на годината.

Според Биларев това е междинно увеличение, което "влиза в сила по различно време": То влиза в сила като се изчерпат количествата, които са с по-стари цени и започва да влиза от днес, от утре, от 1 януари, за някои асортименти от 5 януари, за други - от 10 януари. Не може да се каже откога влизат в сила, защото се произвеждат, пускат се на пазара, като се изчерпа, пуска се новото, което е с 20-30 стотинки по-високо.

Тези цени ще са валидни до края на март, когато изтича гратисният период за продажба на цигари със стари бандероли, тоест по-евтините. През февруари ще стане ясно каква ще е новата цена за кутия цигари, пише Dariknews.bg.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...