Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера

01.02.2010 | 11:17
по статията работи:
Премиерът Борисов изяви желание да продължи да ползва услугите на Парамов. Илиян Михов също съветвал премиера
Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера

Назначеният само преди седмица икономически съветник на премиера Бойко Борисов Кольо Парамов подаде оставка, предаде БГНЕС.

Заради създалата се твърде тежка и негативна ситуация, оспорваща моето място като съветник в политическия кабинет на министър-председателя, считам за нужно, че най-добрият ход в момента е да отстъпя една крачка назад. Това каза Парамов по повод депозираната си оставка.

Той допълни: Изключено е да стана причина да създам условия министър-председателят да бъде превърнат в заложник на междупартийни боричкания.

Който ме познава, може да каже дали Парамов може да дойде и да ме накара да махна борда? Аз пак ще го ползвам, но просто съжалявам, че понеже не могат да ми намерят кусур, търсят подобни елементарни поводчета. Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар за оставката на Парамов като негов съветник, предаде Агенция "Фокус".

Премиерът каза, че и в момента Илиян Михов е негов съветник. Той ще бъде назначен като вицепремиер по преценка на Борисов и единствената причина той да не е назначен все още на поста е, че в момента чете лекции.

Реакциите от страна ДСБ и СДС на оставката на Парамов може да намерите тук.

 

Кольо Парамов през 90-те години беше депутат от БСП, после заедно с Александър Томов и Николай Камов участва в отцепването на социалдемократите в ГОР и ДАР. По времето на кабинета "Виденов" влиза в ръководството на БНБ, където е главен ревизор до края на 1997 г. Това е периодът, през който банковата ни система и икономиката се сринаха и се наложи страната да влезе в паричен съвет, припомня вестник "Сега".

Неотдавна, помолен да коментира намерението на премиера Борисов в края на януари България да подаде документи за чакалнята за еврото, Парамов коментира: Щом премиерът прави това изявление, има някаква стикована позиция с лобито на Израел в Европейската централна банка. И независимо че ние не сме в изискуемите параметри според условията на Европейската централна банка за включване в еврозоната, да направим опит.

През последната година името на Парамов нашумя заради твърденията му, че левът е силно надценен и че реалният курс е 4, а не 2 лева за евро.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...