Първанов: Важно е да видим какво предстои да направим, за да излезем от кризата

25.06.2010 | 13:12
по статията работи:
Президентът се срещна с представители на работодателските организации
Първанов: Важно е да видим какво предстои да направим, за да излезем от кризата

Важно е да се види доколко сме стигнали до дъното на кризата и какво предстои да направим, за да излезем от нея, заяви президентът Георги Първанов на среща с работодателски организации. Държавният глава обсъжда с бизнеса антикризисните мерки и актуализацията на бюджета.

В поредица от консултации президентът Георги Първанов посреща днес ръководствата на Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Съюза за стопанска инициатива.

Във встъпителните си думи Първанов подчерта, че трябва да се направи оценка какво да очакваме от актуализацията на бюджета. Не по-маловажно е да видим как би изглеждал бюджет 2011 и с какъв ресурс ще разполагаме за подготовката му, коментира държавният глава. По думите му важно е на базата на една реалистична оценка да се види доколко сме стигнали дъното на кризата и какво предстои да направим, за да излезем от нея. Трябва да мислим и стратегически план, така както го правят в Европа чрез стратегията 2020 - нещо от което отново изоставаме, подчерта Георги Първанов, цитиран от Dariknews.bg.

Той обясни, че очаква да чуе от работодателските организации анализ за развитието на икономиката и резултатите от антикризисните мерки на правителството.

Разговорите с президента са във връзка с подготвяната от него дискусия „Заетост в условията на криза и предизвикателствата на новия растеж", която ще се проведе на 4 юли в София. Дискусията е част от поредица обсъждания по подготовката на националната стратегия България 2020.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...