Блокчейн компания В България разработва иновативна платформа за обмен на финансови инструменти

07.12.2018 | 15:00
по статията работи: econ.bg
Чрез Jarvis Exchange приложения и dapps, местни и външни услуги ще бъдат достъпни и оперативно съвместими чрез един единствен акаунт
Блокчейн компания В България разработва иновативна платформа за обмен на финансови инструменти
Снимка: БГНЕС

Блокчейн компанията Jarvis разработва в България революционно приложение, предлагащо широк спектър от трейдинг възможности на своите потребители. Компанията обяви своето ICO преди броени дни, а платформата ще заработи през първото тримесечие на следващата година.

Проблемът с централизираните приложения

„Една от най-често срещаните критики по адрес на централизирания обмен, е липсата на контрол над  средствата (заедно с тяхната безопасност). Съществуват и други, по-идеологически критики, като наклонност към цензура. Но за мен има още един проблем: преживяването на потребителя в централизирана екосистема е бедствие. Потребителското преживяване в децентрализираните приложения е много лошо, но това може да се промени. Вековната централизирана екосистема обаче не може“, коментира Паскал Таларида, CEO на Jarvis. 

„Централизирането изисква различен профил за всяко приложение. Независимо колко high-tech са тези предложения, те не кореспондират помежду си: липсват оперативна съвместимост. Не можем да купуваме акции, предлагани на Robinhood, от сметка на Revolut; нито можем да използваме кредит, за да купим телевизор от Amazon през Зопа; нито да залагате футболни мачове с Betclick от Coinbase. Тези приложения дават голяма стойност на потребителите си и никой никога няма да критикува потребителското преживяване при тях. Но тъй като те изискват множество сметки и не могат да комуникират помежду си, целият потребителски опит е лош. Невъзможно е да си представим едно централизирано приложение, обединяващо всички ценни предложения на тези приложения. Очаква се тази ситуация никога да не се промени. Нещата биха били различни, ако тези приложения бяха децентрализирани“, допълва още той.

Решението – Jarvis Exchange

Децентрализираният подход предполага, че екосистемата е изградена около потребителя. В този случай би било възможно гореспоменатите приложения да споделят една и съща потребителска сметка, така че потребителите да имат достъп до услугите на тези големи приложения, от една платформа и един депозит.  „Както може би сте разбрали, това е, което изграждаме с Jarvis: гръбнак, който позволява на приложения и dapps, местни и външни услуги да бъдат достъпни и оперативно съвместими чрез един единствен акаунт: вашия портфейл. Таке получавате свой собствен децентрализиран финансов хъб, използвайки рамката на Jarvis. Тази рамка  позволява да управлението на активи по централизиран или децентрализиран начин, за да имат потребителите достъп до търговията с фиат, крипто, акции, търговия с валута и CFD и широка гама DApps. Активите могат да се използват като средство за размяна, плащане или като обезпечение и могат да бъдат отпускани на заем или да бъдат взети назаем“, обяснява г-н Таларида.

Jarvis е предназначен да осигури преживяване, от което всеки може да извлече полза. Включва AI с умения за разговор, откъдето произлиза и името Jarvis. Този изкуствен интелект може да не допусне потребителите да правят грешки, да отговаря на въпросите им, да им помага да вземат по-добри решения и да ги улесни по време на използването на платформата.

Развитието на проекта и възможностите за включване в различните sale фази, можете да следите на https://www.jarvis.exchange/ 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...