Брюксел отново забранява проституцията като противоепидемична мярка

29.09.2020 | 14:05
по статията работи: econ.bg
В края на юни проститутките в града получиха отново правото да работят, след като се наложи да прекъснат през март при избухването на епидемията
Брюксел отново забранява проституцията като противоепидемична мярка
Снимка: под лиценза на creative commons

Властите в Брюксел са решили до второ нареждане да затворят публичните домове и да забранят уличната проституция, съобщиха местни медии. Мярката се налага като част от усилията за ограничаване на епидемията от Covid-19.

В края на юни проститутките в града получиха отново правото да работят, след като се наложи да прекъснат през март при избухването на епидемията. Миналата година Белгийската национална банка съобщи, че е поставен нов рекорд на годишните разходи за проституция в страната и за 2018 г. за тази цел са били изхарчени над един милиард евро.

Местни медии отбелязват, че очакваното икономическо възстановяване от първоначалните противоепидемични мерки ще бъде бавно и трудно. Според представените данни потреблението в Белгия е намаляло с десетина процента в сравнение с 2019 г., като при почивките спадът е над 50 на сто, а при транспорта е около 20 на сто.

До днес в страната с новата болест са били заразени над 115 хиляди души, а жертвите достигнаха 9987, сочат данните. В последните седмици един от 10 изследвани се оказва заразен, а в Брюксел са една трета от новооткритите случаи.

Макар броят на заразените на ден да достига отново равнищата от март, броят на смъртните случаи е нищожен на фона на съобщенията за 200-300 жертви дневно през март и април. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...