Българо-кипърски бизнес форум

26.02.2020

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Кипърската търговско-промишлена палата, организират, по повод официалното посещение в България на президента на Република Кипър Н. Пр. Никос Анастасиадес, българо-кипърски бизнес форум, който ще се проведе на 26 февруари 2020 г. в сградата на БТПП, ул. „Искър” 9, гр. София, ет.1, зала А от 09.00 ч.

Република Кипър бележи устойчиви нива на икономически ръст през последни години и е една от най-бързо развиващите се икономики в Еврозоната. Развиват се ключовите сектори – корабоплаване, туризъм, финансов сектор, привличат се чуждестранни инвестиции и се реализират мащабни проекти основно в строителния сектор (туристически комплекси и недвижими имоти).

Кипърската икономика бележи стабилни темпове на растеж на БВП, който отчете среден ръст от 4.5% в периода 2015-2019 г. През 2020 г. се очаква растеж от 2,8%. Ръстът се дължи на силно частно търсене, стимулирано от нарастваща заетост, но също така и от развитието на туристическия сектор, в който бяха отчетени четири последователни години на рекордни туристически посещения. Кипър е малка и адаптивна икономика и има имидж на бизнес портал между Европа, Азия, Близкия Изток и Африка. Пазарът на труда се характеризира с високо образовано и англоезично население.

В рамките на бизнес форума ще се проведат двустранни срещи, като кипърската делегация ще бъде представена от фирми, които търсят сътрудничество в следните области: търговия с храни за животни, складови дейности, управление на недвижимо имущество, инвестиции в недвижимо имущество, консултантски услуги – правни, счетоводни, данъчни, доверени услуги, инвестиции в авиационния сектор, производство и търговия с електроуреди и др.

При интерес за участие във форума, следва да бъде изпратена попълнена регистрационна форма в срок до 20 февруари /четвъртък/ на е-мейл адрес interdpt@bcci.bg. Участието в събитието е безплатно, но изисква регистрация. Работни езици – български и английски със симултанен превод

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 489, 8117 421.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив