В Кипър социалноосигурителните вноски вече ще се превеждат с нова платежна система

15.01.2021 | 13:50
по статията работи: econ.bg
Чрез новия портал SISnet, чието използване е задължително от 25 януари, всеки заинтересован може да плаща вноските си за социалното осигуряване онлайн, от всяко удобно място, без пътуване и чакане
В Кипър социалноосигурителните вноски вече ще се превеждат с нова платежна система
Снимка: под лиценза на creative commons

От днес в Кипър влиза в действие нова интернет система в полза на гражданите и бизнеса - за онлайн плащания на социалноосигурителните вноски. Въвеждането ѝ е част от националния план за цифрова трансформация и развитие на електронното управление в страната.

Чрез новия портал SISnet, чието използване е задължително от 25 януари, всеки заинтересован може да плаща вноските си за социалното осигуряване онлайн, от всяко удобно място, без пътуване и чакане, непрекъснато (24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата).

Освен това работодателите, служителите и самонаетите ще имат достъп до историята на своите транзакции и осигурителните си сметки по всяко време, съобщава БНР.

Премахването на плащанията, изискващи досега физическо присъствие в районните социалноосигурителни служби, ще подобри обслужването и ще намали разходите с 2,6 млн. евро годишно, посочи социалният министър Зета Емилианиду.

Според правителствената програма за цифрова трансформация още над 160 обществени услуги ще бъдат дигитализирани до 18 месеца, а до 5 години ще бъдат реализирани близо 20 големи проекта за електронно управление, съобщи заместник-министърът на научните изследвания, иновациите и дигиталната политика Кириакос Кокинос.

С цифровите решения значително ще се повишат качеството и ефективността на обществените услуги и ще се облекчат бизнесът и населението, заяви той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....