Газохранилището в Чирен е запълнено 35 процента

07.07.2022 | 09:55
по статията работи: econ.bg
Газохранилището в Чирен е пълно около 35 процента. Това каза енергийният министър в оставка Александър Николов и допълни, че се работи за осигуряването на всички необходими количества природен газ
Газохранилището в Чирен е запълнено 35 процента
Снимка: БГНЕС

Газохранилището в Чирен е пълно около 35 процента. Това каза енергийният министър в оставка Александър Николов и допълни, че се работи за осигуряването на всички необходими количества природен газ.

"Отделно, нека да не се забравя, че в крайна сметка българската страна разполага с активен договор с "Газпром Експорт" и комуникацията дотолкова, доколкото обхваща нормални правни и търговски отношения, не е спирала. Как се очаква да бъдат запълнени хранилищата в цяла Европа, не само в България, при положение, че основен доставчик не е ясно как ще реагира", коментира той.

Александър Николов каза още, че се водят разговори и за допълнителни количества азерски газ над тези, които са посочени в договора и вече се доставят в страната ни в пълен обем.

"За допълнителни количества се водят преговори, но трябва да се прави разлика между 25-годишен договор и търговски преговори, които включват доставка сега, веднага на пазарна цена", обясни той.

Александър Николов трябваше да бъде изслушан в парламентарната енергийна комисия, но тя не проведе заседание заради липса на кворум.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...