Горанов отново призова общините да увеличат местните данъци

08.11.2019 | 17:55
по статията работи: econ.bg
Пред журналисти в Народното събрание той обясни, че постъпленията от данъците не могат да покрият разходите за поддържане на инфраструктурата по места
Горанов отново призова общините да увеличат местните данъци
Снимка: БНТ

Министърът на финансите Владислав Горанов призова общините да увеличат местните данъци.

Пред журналисти в Народното събрание той обясни, че постъпленията от данъците не могат да покрият разходите за поддържане на инфраструктурата по места.

"Общините и много общински кметове в предизборната кампания са поемали ангажименти за изграждането на едно или друго. С триста милиона приходи от данък върху недвижимите имоти, ако сметнем само тротоарите в пет хиляди населени места, едва ли можем да сменим и една плочка", каза той. 

Това, което казвам на общинските кметове е, че сега, в началото на мандата, трябва да си определят своята политика по отношение на ангажиментите, които са поемали към своите граждани. Концептуално, местната инфраструктура се финансира от имуществените данъци - да не се изкушават да ги намаляват или да поемат ангажименти, които не могат да изпълняват", допълни Горанов.

В четвъртък министърът призова общините да преосмислят нивото на местните си данъци, ако искат да разполагат с по-голям паричен ресурс.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...