Две партии предлагат гаранционен фонд в туризма

26.11.2021 | 13:55
по статията работи: econ.bg
"Демократична България", и "Има такъв народ" предлагат да се създаде гаранционен фонд, който да се задейства в кризисни ситуации като тази с пандемията, при която големи суми за предплатени ваканции и екскурзии останаха блокирани
Две партии предлагат гаранционен фонд в туризма
Снимка: под лиценза на creative commons

"Демократична България", и "Има такъв народ" предлагат да се създаде гаранционен фонд, който да се задейства в кризисни ситуации като тази с пандемията, при която големи суми за предплатени ваканции и екскурзии останаха блокирани заради невъзможността на затворените туроператори и хотели да ги върнат на клиентите им.

Според "Демократична България" този фонд трябва да е на принципа на този в автомобилния сектор отколкото като държавна гаранция. За "Има такъв народ" на какъв принцип да е трябва да се обсъди с бранша като може да е чрез банкова гаранция или чрез процент от приходите на компаниите.

За разлика от обединението обаче "Има такъв народ" подкрепя да продължи подкрепата от 35 евро на турист, пристигнал в България с чартър, които се изплащат на туроператорите. От БСП предложиха дори помощта да продължи и догодина като обаче отпадне ограничението, въведено с решение на предходното Народно събрание, помощта да е валидна само ако превозвачът е българска авиокомпания.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...