Депутатите решават още днес за удължаване на извънредното положение

03.04.2020 | 09:10
по статията работи: econ.bg
Парламентарно заседание ще има и днес. На него извънредното положение трябва да бъде удължено до 13 май. Народните представители ще обсъдят и промени в Закона за енергетиката, засягащи цената на газа, парното и топлата вода
Депутатите решават още днес за удължаване на извънредното положение
Снимка: под лиценза на creative commons

Парламентарно заседание ще има и днес. На него извънредното положение трябва да бъде удължено до 13 май. Народните представители ще обсъдят и промени в Закона за енергетиката, засягащи цената на газа, парното и топлата вода. 

Парламентът ще работи по нови правила, след като трима депутати дадоха положителни проби за коронавирус. 

Още в началото на пленарното заседание депутатите ще гласуват промените, с които ще работи парламентът по време на извънредното положение. Депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира след снощния председателски съвет.

"Ще се регистрираме по-дълго - на групи от по-малко хора. Гласуванията ще бъдат в определен период от време, пак на групи, за да няма в залата толкова много хора, които да създават тази опасна обстановка."

До 13 май ще се удължи извънредното положение. Депутатите ще гласуват на първо четене поевтиняването на парното и топлата вода заради договорените по ниски цени на природния газ, който "Булгаргаз" купува от руския си доставчик "Газпромекспорт". Компенсацията трябва да бъде изчислена за сметките за всеки отделен месец от пети август 2019 година до 31 март тази година. Депутатът от БСП Таско Ерменков е скептичен.

"Няма точен механизъм, по който да се заставят топлофикационните дружества да изчислят точно колко пари дължат на всеки един от своите клиенти, а още по-трудно става с онези, които имат годишно изравняване на сметките. А от гледна точка на връщането на парите, ги връщаме като свръхпечалба на онези, които вече са ги изчислили от страната на крайната продукция".

Енергийната комисия ще приеме крайният вариант преди днешното заседание на парламента.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...