Допълнителен протокол № 13 към Централноевропейското споразумение за свободна търговия

МИ

Държавен вестник брой: 100

Година: 2003

Орган на издаване: МИ

Дата на обнародване: 27.08.2006

Представителите на Република България, Република Хърватия, Чешката република, Република Унгария, Република Полша, Румъния, Словашката република и Република Словения (наричани по-нататък "страните"); вземайки предвид Протокол 7 към Централноевропейското споразумение за свободна търговия относно дефиницията на понятието "стоки с произход" и методите за административно сътрудничество, изменен с допълнителни протоколи 4, 7, 8, 9 и 11 към Централноевропейското споразумение за свободна търговия, и Споразуменията за присъединяване на Република Словения, Румъния и Република България към Централноевропейското споразумение за свободна търговия; отчитайки уеднаквяването на Протокол 7 с правилата за произход, прилагани в рамките на системата на паневропейска кумулация; имайки предвид, че е открита техническа грешка в правилото за позиция от 4114 в Приложение II към Протокол 7; се договориха, както следва:

Член 1

В Приложение II към Протокол 7 записът за позиция от 4114 по ХС ще бъде заменен от следния запис:

№ на позиция по ХС Описание на продукта Обработки и преработки, извършвани върху материали без произход, които придават произход на продукта
(1) (2) (3) или(4)
от 4114 Кожи с лаково или друго покритие; метализирани кожи Производство от материали от позиции № 4104 до 4106, 4107, 4112 или 4113, при условие че тяхната обща стойност не превишава 50 % от цената на производител за продукта

Член 2


Този допълнителен протокол съставлява неразделна част от Централноевропейското споразумение за свободна търговия.

Член 3

1. Този допълнителен протокол влиза в сила на тридесетия ден, следващ деня на получаване от депозитаря на последното уведомление от страните по Централноевропейското споразумение за свободна търговия, че са изпълнени необходимите за целта процедури.
2. Депозитарят следва да уведоми всички страни относно приключването на процедурите, необходими за влизане в сила на този допълнителен протокол.
3. В случай че този допълнителен протокол не влезе в сила от 1 ноември 2003 г., той ще се прилага от тази дата. Независимо от това, ако страна не е в състояние да го прилага от 1 ноември 2003 г., тази страна ще уведоми възможно най-скоро другите страни за това обстоятелство, но не по-късно от 1 октомври 2003 г. По отношение на тази страна допълнителният протокол ще се прилага от десетия ден от получаване от другите страни на уведомление за изпълнението от тази страна на вътрешните процедури, необходими за прилагане на този допълнителен протокол. В уверение на което, надлежно упълномощените представители подписаха този допълнителен протокол.

Изготвен в Блед на 4-тия ден на юли 2003 г. в един автентичен екземпляр на английски език, който ще бъде депозиран в правителството на Република Полша. Депозитарят ще предостави заверени копия на този допълнителен протокол на страните от Централноевропейското споразумение за свободна търговия.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив