Епидемичната обстановка се удължава с месец

28.04.2021 | 10:55
по статията работи: econ.bg
Епидемичната обстановка се удължава с месец, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на заседанието на Министерския съвет
Епидемичната обстановка се удължава с месец
Снимка: под лиценза на creative commons

Противоепидемичната обстановка у нас се удължава с месец  - до края на май. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов на заседанието на кабинета, като добави, че правителството е одобрило решението.

На базата на това решение здравният министър Костадин Ангелов ще издаде и заповедта за влизане на чужденците у нас, което трябва да става по три възможни начина.

Той на свой ред докладва на премиера, че излизаме успешно от третата вълна за разлика от много други европейки страни, които не успяват да постигнат тези резултати, въпреки по-строгите мерки и въпреки забраната за излизане на хората от вкъщи. „Постигнахме много до момента”, каза Ангелов и добави: "Това е огромен успех за нашата държава".

В тази връзка той заяви още, че имаме траен спад на заболеваемостта и  на смъртността, както и тенденция на свиване на хоспитализаците - в неинтензивните, и в интензивните отделения. Ваксинацията вървяла с добри темпове и имунизираме между 15 и 20 000 на ден, каза още Ангелов.

Напомни, че отваряме „зелените коридори” в петък. "Ситуацията е изключително добре координирана”, каза още министърът. Даде да се разбере, че удължаването на обстановката до края на май е именно, за да се затвърдят тези резултати.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...