Италия очаква 80% на приходите от туризъм след кризата с коронавируса

29.05.2020 | 15:55
по статията работи: econ.bg
Според официалните данни, в Италия са регистрирани над 230 000 случая на инфекция с коронавирус, възстановени са почти 145 000 пациенти, а общият брой на жертвите е 32 955
Италия очаква 80% на приходите от туризъм след кризата с коронавируса
Снимка: под лиценза на creative commons

Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи щети, че през 2020 г. приходите й ще намалеят с 80% в сравнение с миналата година, каза за РИА Новости Виторио Месина, председател на Националната асоциация на туристическата индустрия „Assoturismo Confesercenti“, съобщава kanal3.

Според официалните данни, в Италия са регистрирани над 230 000 случая на инфекция с коронавирус, възстановени са почти 145 000 пациенти, а общият брой на жертвите е 32 955.

„Дългият карантинен период блокира нашата индустрия, която е от стратегическо значение за националната икономика. Достатъчно е да се каже, че в Италия туризмът генерира около 15% от БВП и дава работа на около 4 милиона души. Но туристическата индустрия е единственият сектор на икономиката, официалното отваряне на който не съвпада с неговото рестартиране. Сега се наблюдава парадоксална ситуация: готови сме да приемем десетки хиляди туристи, но няма резервации, а структурите, напълно готови за работа, бездействат", каза той.

Само преките загуби от блокирането през май възлизат на 9 милиарда евро. Ръководителят на асоциацията отбеляза, че коронавирусът всъщност е спрял живота в цялата страна, блокирайки много области на икономиката.

"Последиците от пандемията за туризма станаха наистина катастрофални. Всъщност от 10 март, когато бяха въведени карантинни мерки в цяла Италия, сме нулирали приходите си, като същевременно се запазиха значителните разходи за поддръжка на бизнеса. Много бизнеси, включително хотели и ресторанти, все още са затворени. Хотелите в Рим и други "градове на изкуството", където преди беше много трудно да се намерят свободни места, сега са празни", каза специалистът.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...