Китай ще премахне вносните мита за соя и свинско от САЩ

06.12.2019 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Китай ще се откаже от вносните мита за някои доставки на соя и свинско месо от Съединените щати, съобщи китайското финансово министерство в петък, като се позова на решение на кабинета на страната
Китай ще премахне вносните мита за соя и свинско от САЩ
Снимка: под лиценза на creative commons

Китай ще се откаже от вносните мита за някои доставки на соя и свинско месо от Съединените щати, съобщи китайското финансово министерство в петък, като се позова на решение на кабинета на страната.

Освобождаването от тарифи се основава на заявления от отделни фирми за внос на соя и свинско месо в САЩ, се казва в съобщение на министерството. В него не са посочени съответните количества, пише CNBC.

През юли 2018 г. Китай наложи 25% мита както за соята, така и за свинското месо от САЩ, като противодействие на тарифите, наложени от Вашингтон заради твърденията, че Китай краде и принуждава прехвърлянето на американската интелектуална собственост на китайските фирми.

Отказът идва на фона на преговорите между Съединените щати и Китай за сключване на „фаза първа“ или временна сделка за деескалиране на 17-месечна търговска война между двете страни. Вдигането на митата за стоките е ключова част от тези разговори.

Китай също така се нуждае от сериозен внос на месо, за да запълни големия недостиг, след като огнище на африканска чума по свинете опустоши масово свинските ферми и така намали запасите от свинско месо.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...