Кувейт повишава нивото на сигурност в нефтените си пристанища

20.09.2019 | 17:30
по статията работи: econ.bg
В петък властите на Кувейт повишиха нивото на сигурност в нефтените и търговските пристанища на страната, съобщи Кувейтската информационна агенция, позовавайки се на министъра на промишлеността
Кувейт повишава нивото на сигурност в нефтените си пристанища
Снимка: под лиценза на creative commons

В петък властите на Кувейт повишиха нивото на сигурност в нефтените и търговските пристанища на страната, съобщи Кувейтската информационна агенция (KUNA), позовавайки се на министъра на промишлеността.

"В решението се подчертава, че трябва да се вземат всички мерки за защита на корабите и на пристанищните съоръжения", се отбелязва в съобщението, цитирано от БНР.

Този ход идва на фона на напрежението в Близкия изток, което ескалира след въздушните атаки срещу две големи петролни съоръжения на "Сауди Арамко" на 14-ти септември.

Съединените щати и Саудитска Арабия обвиниха Иран за нападенията, въпреки че йеменските бунтовници хуси продължават да твърдят, че застават зад атаките, а Техеран настоява, че не е участвал.

Междувременно Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства се присъединиха към ръководената от САЩ коалиция, която има за цел да защити водните маршрути в Близкия изток от предполагаеми заплахи от страна на Иран.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...