Министър Ананиев отмени заповедта за задължително носене на маски

31.03.2020 | 12:55
по статията работи: econ.bg
Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че е подписал да бъде отменена заповедта за задължително носене на предпазни маски на открити и закрити обществени места
Министър Ананиев отмени заповедта за задължително носене на маски
Снимка: под лиценза на creative commons

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че е подписал да бъде отменена заповедта за задължително носене на предпазни маски на открити и закрити обществени места. 

Мярката беше въведена вчера, но беше посрещната от голямо обществено недоволство. Причините бяха, че маските се намират трудно, липсват в аптеките или се продават на завишени цени. В същото време глобата за неспазване на заповедта трябваше да бъде 5000 лева.

Здравният министър обяви на брифинг в Министерския съвет, че държавата ще закупи 1 милион предпазни маски и те ще бъдат раздадени чрез министерството на труда и социалната политикана социално слаби хора. Той уточни, че маските са от най-висок клас, със сертификат и са най-подходящи за защита. 

"Ще търсим маски на цени, близки до тези на нашите производители. Правим анализ на световния и европейски пазар и търсим най-ниските цени, както правим и при поръчките на лекарства", заяви здравният министър.

След като бъдат закупени маските, Ананиев ще направи призив към гражданите да ги носят, когато излизат. Но за неспазването на препоръката няма да бъде налагана глоба.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...