Нова компания за женско здраве навлиза на европейския пазар - Organon

10.06.2021 | 10:00
по статията работи: Econ.bg
Нова компания за женско здраве навлиза на европейския пазар - Organon
Снимка: pixabay.com

Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер, фокусирана върху женското здраве, е вече факт. Компанията e създадена чрез спиноф от Merck и ще се фокусира върху подобряването на здравето на дамите.

Клъстерът Organon EESC включва България, както и пазарите Чехия, Словакия, Унгария, Полша, България, Румъния, Хърватска, Словения, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Малта и ще бъде ръководен от Окан Исикчи.

Компанията стартира с екип от над 150 служители в региона и ще се фокусира върху доставката на важни лекарства и решения, осигуряващи по-здравословно ежедневие на жената и нейното семейство в редица области, включително репродуктивно здраве, сърдечни заболявания, рак на гърдата, алергии и астма. Седалището на клъстера на Organon EECS ще бъде в Прага, Чехия.

„Това е вълнуващ момент за всички нас, тъй като обявяваме създаването на нашата нова компания. Въпреки че имаме повече от 60 лекарства и решения в нашето портфолио, крайната ни цел и това, в което се стремим да се превърнем, е глобална здравна компания, която ще променя света на женското и семейното здраве към по-добро всеки ден, защото в Organon, разбираме, че жените имат ключова роля за постигането на един по-здрав и красив свят. Вярваме, че можем да направим много за жените и тяхното здраве, особено в Централна, Източна и Южна Европа“, каза Окан Исикчи, управляващ директор на Organon EESC.

Разнообразното портфолио ще стимулира устойчивия растеж

В началото портфолиото на Organon ще се състои от над 60 лекарства и продукти в международeн план, които ще бъдат достъпни в над 140 държави, като близо 80% от около 6,5 милиарда щатски долара годишни приходи се очаква да бъдат генерирани извън САЩ.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...