Омбудсманът залят от жалби заради сметките за парното

16.09.2020 | 11:55
по статията работи: econ.bg
Не спира недоволството срещу изравнителните сметки на "Топлофикация-София". За проблема сигнализира и омбудсманът Диана Ковачева, която не скри възмущението си от неразборията
Омбудсманът залят от жалби заради сметките за парното
Снимка: под лиценза на creative commons

Не спира недоволството срещу изравнителните сметки на "Топлофикация-София". За проблема сигнализира и омбудсманът Диана Ковачева, която не скри възмущението си от неразборията.

"Топлинният счетоводител казва една сума, „Топлофикация“ – друга. Да си прегледат фактурите и да си оптимизират информацията", посъветва тя в интервю за бТВ.

Ковачева потвърди, че е залята с жалби заради изравнителните сметки. Оказва се, че сумите, които са връщани, са твърде символични на фона на намаляването цената на природния газ.

На много фактури имало и краен срок за плащане - 14 септември. Абонатите обаче твърдят, че отчетите са закъснели.

"Накрая се получава някакво кредитно известие, изобщо каква е тази информация в 3 страници хартия. Представете си стресът, който изпитване. На получите писма няма пощенско клеймо, за да може те да докажат кога са ги получили", каза още Ковачева.

"Много хора се оплакаха, че възстановените суми са символични, очакванията бяха други. Необяснимо малки са. Да бъде попитана „Топлофикация“ как точно тя изчисли тези сметки след намаляване цената на природния газ. Хайде да разберем какво се случва!", коментира още омбудсманът.

Днес в парламента предстои изслушване на представители на Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, "Булгаргаз", Фонд "Сигурност на електроенергийната система" и топлофикационните дружества относно връщането на суми от предоговорената цена на природния газ за България и постъпили жалби във връзка с изравнителните сметки за топлинна енергия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...