Парламентът прие отчета за работата на антикорупционната комисия през 2019 г.

28.05.2020 | 13:30
по статията работи: econ.bg
127 дела са спрени, защото чакат тълкователно решение от ВКС от 2018 г. Тези дела засилват пасива на имуществото, което е претендирано, но все още не е отнето, коментира Сотир Цацаров
Парламентът прие отчета за работата на антикорупционната комисия през 2019 г.
Снимка: под лиценза на creative commons

Народното събрание прие отчета за работа на Антикорупционната комисия за миналата година. Отчетът отразява становището на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. А то е, че действащият закон се отразява положително върху дейностите по превенция на корупцията.

По думите му справянето с корупцията не е работа само на една комисия, а минава и през пленарната зала, която задава инструментариума за борба с корупцията, а част от този инструментариум е и Наказателният кодекс, който не е променян от 1968 г., допълни председателят на КПКОНПИ.

127 дела са спрени, защото чакат тълкователно решение от ВКС от 2018 г. Тези дела засилват пасива на имуществото, което е претендирано, но все още не е отнето, коментира още Сотир Цацаров.

Кристина Сидорова, БСП: Кое не четем в доклада? Не четем за най-големите скандали, които се случиха миналата година и в тях бяха забъркани членове на комисията. Не четем за това, че комисията, която е призвана да се бори с незаконното придобиване на имуществото беше в епицентъра на точно такъв скандал. Припомням само за терасата на бившия председател на комисията Пламен Георгиев. В този доклад не четем и за "Апартаментгейт".

Спас Гърневски, ГЕРБ: Ако надникнем в българските арести в момента за тези две години са най-големите български олигарси с несметни богатства със замъци, острови, яхти, самолети. Издирвахме ги по Европа, по света, друг един е в Дубай, друг един е в Белград, крупни олигарси за милиарди, смъкнати от кожата на този народ.

Сотир Цацаров, председател на КПКОНПИ: Не искам да политизирам, но ви моля да отчетете и следното. отчетният доклад не е вестник, отчетният доклад не е информационен сайт. Вие казахте, че в отчетния доклад не присъства терасата на Пламен Георгиев, съжалявам, че ще ви го припомня, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти в град София на немалка стойност и от парламентарни представители, които са от вашата парламентарна група, затова нека да бъдем обективни, но пак го казвам отчетния доклад не е вестник.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...