Плаж край Пафос - 25 поредни години с отличието "Син флаг"

11.06.2021 | 13:25
по статията работи: econ.bg
68 плажа и едно яхтено пристанище на средиземноморския остров спечелиха правото да развеят тази година „Син флаг”, престижния световен знак за качество на морските зони
Плаж край Пафос - 25 поредни години с отличието "Син флаг"
Снимка: под лиценза на creative commons

В навечерието на започващия активен летен туристически сезон плажовете на Кипър се наредиха сред най-добрите в света за 2021 г., след като бяха удостоени с нова международна награда.

68 плажа и едно яхтено пристанище на средиземноморския остров спечелиха правото да развеят тази година „Син флаг”, престижния световен знак за качество на морските зони, съобщава БНР.

Кипър е в световната топ-листа с най-голяма гъстота на плажовете, носители на това отличие, подчерта екоминистърът Костас Кадис на церемонията по връчване на сините знамена на представители на местните власти.

Най-много - 27, са местата с международния сертификат в курортния район в югоизточния край на острова, който е популярна лятна дестинация и за туристите, и за местните жители.

Рекордьор - с 25 поредни години с това отличие, е плаж край Пафос, на западния бряг.

Новата международна награда е второ високо признание за острова пред започващия активен туристически сезон. В началото на юни Кипър зае първо място в Европа с най-чистите води за къпане, постигайки 100% съответствие с изискванията за „отлично качество”, посочи доклад на Европейската комисия.

„Син флаг” се присъжда ежегодно на организирани плажове и яхтени пристанища, които отговарят напълно на 33 критерия. Сред тях са качество на водите, чистота, безопасност, услуги за туристите, опазване на природата.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....