Психолог: Коронавирусът напряга повече родителите

11.03.2021 | 23:45
по статията работи: econ.bg
Но все пак психологът е убедена, че родителите са отговорни хора и търсят и намират решение на проблемите, но не всяка психика издържа на напрежението
Психолог: Коронавирусът напряга повече родителите
Снимка: под лиценза на creative commons

"Родителите са напрегнати от ситуацията с пандемията, тревожни са и им е трудно да се справят с натиска", това каза в предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS Мариана Писарска, психолог от Национална мрежа за децата.

Тя добави също, че много от колегите й споделят, че има повече сигнали за насилие в семействата и всичко това се дължи на натиска върху психиката.

Но все пак психологът е убедена, че родителите са отговорни хора и търсят и намират решение на проблемите, но не всяка психика издържа на напрежението.

За нея в България изключително много се отделя на общественото мнение и това е традиция, понякога това помага, понякога вреди. А все повече млади родители създават групи в социалните мрежи, където споделят как да се грижат за децата си. Това също има положителни и отрицателни страни.

Мариана Писарска добави, че не са достатъчно добре разпределени отговорностите на двамата родители за грижите за децата, а бащите са много важен фактор, когато става дума за отглеждането на децата. Но всичко това трябвао да се разрешава вътре в семейството в разговор между майката и бащата.

"Всички трябва да се подкрепяме едни други в тази ситуация, това важи и за родителите, които трябва да усещат подкрепата на обществото", заключи психологът.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...