Пътната агенция приготви 253 млн. лева за поддръжка на мантинелите за 3 години

06.04.2022 | 12:50
по статията работи: econ.bg
Обществената поръчка е разделена на 6 обособени позиции по районите на планиране в страната, като за всеки от тях са предвидени по малко над 42 млн. лева. Общата индикативна стойност на 6-те обособени позиции за трите години е 253.8 млн. лева
Пътната агенция приготви 253 млн. лева за поддръжка на мантинелите за 3 години
Снимка: под лиценза на creative commons

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за възстановяване, ремонт, доставка и монтаж на ограничителни системи (мантинели) за републиканските пътища за срок от 3 години.

Обществената поръчка е разделена на 6 обособени позиции по районите на планиране в страната, като за всеки от тях са предвидени по малко над 42 млн. лева. Общата индикативна стойност на 6-те обособени позиции за трите години е 253.8 млн. лева без ДДС и се финансира от бюджета на АПИ.

Към настоящите договори с пътните дружества са подписани споразумения, според които срокът им на действие е до края юни 2022 г. Кандидатите могат да подават офертите си до 11 май 2022 г. включително.

Вчера пътната агенция обяви обществени поръчки и за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години, като общата предвидена сума е 2.31 млрд. лева без ДДС.

За състоянието на мантинелите и правилното им поставяне се заговори след катастрофата с македонски автобус на магистрала "Струма" на 23 ноември 2021 г., при която загинаха 45 души. Тогава автобусът премина през две мантинели, след което се запали. Прокурор и следовател констатираха, че причината за пожара е в това, че мантинелата, в която се е ударил автобусът, се е нагънала между предната му врата и резервоара. Самият резервоар е бил пластмасов и мантинелата го е разрушила .Впоследствие мантинелата бе обезопасена, като краят и от тип "рибешка опашка" бе преправен на "буфер", като така тя беше занулена към нивото на настилката. Следствието констатира още, че тя не е била обозначена добре.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...