Ремонт на баня - няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете ефектен интериор

26.10.2021 | 14:00
по статията работи: Econ.bg
Ремонт на баня - няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете ефектен интериор
Снимка: pixabay.com

Обновяването на банята е сериозно начинание, така че си струва не само да освежите и модернизирате външния й вид, но и да използвате потенциала на тази стая, за да я направите по-удобна и по-ефективна.

1. Съобразена аранжировка

Когато проектирате нова баня, вземамете предвид най-новите тенденции и модерните и актуални цветове. Това е добър подход при подреждането на модерна и функционална баня. Нека обаче не забравяме основното правило – правите банята за вас самите , така че на първо място трябва да ви харесва и да се чувствате добре в нея. Само тогава ще бъдете доволни от ефекта на ремонта.

Ето защо, преди да решите какво оборудване да купите, какви материали и цветове ще въведете, си задайте следните въпроси - какви са нуждите и навиците на членовете на домакинството, кой предпочита вана и кой душ кабина, колко мивки ще има, отворени рафтове, пълни с козметика, или предпочитате шкафове? Модното дърво изглежда много интересно, но изисква поддръжка, така че ако търсим идея за много практична баня, класическите плочки за баня например ще свършат по-добра работа.

2. Плочките пасват добре

Керамичните плочки заемат големи повърхности по стените и пода, така че техният цвят, шарка и текстура влияят на атмосферата и стила на цялата стая. Светлите цветове се препоръчват главно за малки бани. Това обаче не означава, че стената трябва да е празна и „скучна“. Достатъчно е да използвате декорации, които ще направят стената и пода по-привлекателени. И отново си струва да напомним за преминаващите тенденции - така че се спрете на модели, които са приятни и актуални, но няма да ви омръзнат след година - две. В голяма баня си струва да се използва принципът на контраста - тъмни и светли повърхности, съседни една на друга. Мозаечните вложки ще създадат изключително ефектна декорация. Това е добра идея както за големи, така и за малки бани.

Що се отнася до размерите , големите плочки за баня (напр. 60 х 60 см) ще създадат еднаква, спокойна и следователно оптически по-голяма равнина от по-малките (30 х 30 см). Подходящото подреждане на плочките също влияе върху пропорциите на стаята - правоъгълните плочки, поставени в банята, визуално ще я разширят, а поставени по дължина - ще я направят по-дълга.

3. Правилната светлина

По време на ремонта си струва да помислите за смяна на осветлението. Ако решите да заложите на прожектори на тавана и огледалото, както и странично осветление като стенни лампи, нека се уверете, че те имат независими ключове. Благодарение на светлината можете да създадете правилната атмосфера в интериора.

4. Разделяне на зони

Частта за къпане, т.е. вана и / или кабината, трябва да бъдат отделени от частта с тоалетната и мивката за баня. Най-добре е да поставите преградна стена по време на санирането, била тя и ниска, която оптически ще отдели помещенията. Ако това не е възможно, тогава цветовете и шарките на керамичните плочки могат да се използват за зониране. Фрагмент от стената, облицована с плочки в различен цвят или модел, ще помогне за оптичното създаване на разделение в банята.

5. Място за пералня

Обновяването е и възможност да скриете пералнята. В идеалния случай, ако можете да отделите мини перално помещение - вдлъбнатина или свод, в която ще стои пералнята, а също така ще има място за почистващи препарати, прахове и др. Не забравяйте, че вградената пералня трябва да има приблизително 10 см свободно пространство отзад и 2 см отстрани. Електрическият контакт трябва да е близо, за да не се използват удължителни кабели.

6. Удобна вана

Големите, свободно стоящи вани са актуална тенденция в подреждането на банята. Ето защо, ако размерът позволява, си струва да си осигурите такъв лукс. Модели на такива вани придават на интериора много елегантен вид. Те придават ефект на лукс и са идеални за модерни бани.

 

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...