С отварянето на училищата в Англия започва разхлабването на мерките

08.03.2021 | 12:55
по статията работи: econ.bg
Учениците във Великобритания се завръщат в класните стаи от днес – първа стъпка от пътната карта на премиера Борис Джонсън за постепенно завръщане към нормалността
С отварянето на училищата в Англия започва разхлабването на мерките
Снимка: под лиценза на creative commons

Учениците във Великобритания се завръщат в класните стаи от днес – първа стъпка от пътната карта на премиера Борис Джонсън за постепенно завръщане към нормалността.

Взети са всички необходими мерки това да се случи по-безопасен начин, каза Джонсън. Той отдаде дължимото на родителите и учителите, за да може системата на образованието да заработи отново. С отварянето на училищата в Англия от 8 март, понеделник, започва постепенното облекчаване на строгите ограничения в наложения локдаун заради коронавируса. Това става след като за последното денонощие бяха регистрирани само 82 смъртни случая, което не се е случвало от началото на октомври.

За първи път броят на жертвите за денонощие пада под 100. За последен път това се е случило на 9 октомври миналата година. Броят на заразените също е нисък – 5177. Междувременно вече 23.4 милиона британци са получили първа доза ваксина. 8 март е първата голяма стъпка от пътната карта, която ще ни върне свободата. Всичко става възможно заради бързото разгръщане на ваксинационната кампания.

С връщането на учениците в училище бе свършена чудесна работа както от родителите, така и от учителите. Всъщност, рискът е, ако това не се бе случило предвид страданията досега и загубата на толкова учебен материал. Учениците ще бъдат тествани два пъти седмично, за да бъде избегнато разпространението на заразата. Министърът на образованието Гавин Уилямсън заяви, че се обсъждат варианти за по-дълги учебни дни и по-кратки летни ваканции, за да се помогне на учениците да наваксат пропуснатото.

Също от 8 март е позволено на двама души от различни домакинства да се срещат на открито не само за разходка или друга физическа активност, но и да седнат на кафе на пейка в парка, например. Във финалния етап на разхлабването, което ще стане не по-рано от 21 юни, правителството планира да вдигне всички ограничения върху социалните контакти.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 04.04   1581 г. – След околосветско плаване Франсис Дрейк е обявен в Лондон за рицар. 1818 г. – Конгресът на САЩ приема Националното знаме на САЩ, което има 13 бели и...