Смъртните случаи от Covid-19 по света вече са над 3 милиона

07.04.2021 | 12:20
по статията работи: econ.bg
Над 133 милиона и 34 хиляди са регистрираните случаи на Covid-19 в световен мащаб. Смъртните случаи, причинени от коронавирус, вече са над 3 милиона
Смъртните случаи от Covid-19 по света вече са над 3 милиона
Снимка: БГНЕС

Над 133 милиона и 34 хиляди са регистрираните случаи на Covid-19 в световен мащаб. Смъртните случаи, причинени от коронавирус, вече са над 3 милиона, съобщава агенция Ройтерс.

За една година са били достигнати 2 милиона смъртни случаи, но следващият милион починали са били регистрирани само за период от около 3 месеца, съобщава БНР.

Причините за бързото разпространение на коронавируса и големият брой починали са свързани с новите и силно заразни щамове, смятат здравните власти. Отчита се също и обществената умора от ограниченията, налагани заради Covid-19.

Вчера собственици на италиански ресторанти и други хора, разгневени от затварянето на бизнеса им за седмици, се сблъскаха с полицията по време на протест пред парламента в Рим.

Междувременно президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19 април всички американски граждани, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини срещу коронавирус, което е с две седмици по-рано от предишния обявен срок - 1 май. Байдън подчерта, че новите щамове водят до ново увеличаване на случаите на заразени и призова особено възрастните американски граждани да не се колебаят да се ваксинират.

Досега Covid-19 е отнел живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус.

На второ място е Бразилия, която регистрира рекорден брой смъртни случаи, свързани с коронавирус, в рамките на едно денонощие - почти 4200.

От континентите най-много жертви на вируса има в Европа - близо 1 милион и 100 хиляди. 60 процента от случаите там са в пет страни - Великобритания, Русия, Франция, Италия и Германия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...