Студентите, които учат онлайн няма да получават визи за САЩ

07.07.2020 | 17:05
по статията работи: econ.bg
Студентите, които се намират вече на американска територия, "трябва да напуснат страната или да вземат други мерки, като например да се запишат в учебно заведение, където се преподава и присъства физически на занятията
Студентите, които учат онлайн няма да получават визи за САЩ
Снимка: под лиценза на creative commons

САЩ няма да издават повече визи на чужди студенти, записани в учебни заведения, които ще продължат да преподават само дистанционно през новата учебна 2020 г. заради новия коронавирус, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на американските миграционни власти.

Студентите, които се намират вече на американска територия, "трябва да напуснат страната или да вземат други мерки, като например да се запишат в учебно заведение, където се преподава и присъства физически на занятията, за да запазят легалния си статут", се допълва в съобщението на имиграционната и митническа полиция на САЩ.

Когато учебните заведения изберат така наречения хибриден модел - тоест и чрез лекции на живо и чрез онлайн курсове - те ще трябва да удостоверят, че чуждите им студенти са наистина записани на възможно най-много лекции на живо, за да запазят те правото си на пребиваване в страната.

Засегнати от мярката са визите F1 (за академични курсове) или М1 (за професионална подготовка).

Подобно на останалата част от страната и американските университети, които имат средно 5,5 процента чужди студенти и които зависят до голяма степен от техните учебни такси, затвориха врати през март и преминаха към дистанционно обучение в опит за възпиране на пандемията.

Поради липсата на ваксина срещу коронавируса, някои университети, като Университета на щата Калифорния или престижния Харвардски университет, обявиха, че ще продължат и в следващата учебна година със занятия онлайн 100 процента.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...