Турист е заплашен от затвор заради негативни коментари за хотел в Тайланд

29.09.2020 | 15:50
по статията работи: econ.bg
Администрацията на хотела, намиращ се на остров Ко Чанг е завела дело за уронване на престижа, след като гостът им е публикувал отрицателни отзиви в TripAdvisor, Google и други онлайн платформи
Турист е заплашен от затвор заради негативни коментари за хотел в Тайланд
Снимка: под лиценза на creative commons

В Тайланд чуждестранен турист е заплашен от опасността да прекара две години в затвор югоизточната част на страната заради отрицателни отзиви за хотела, в който е почивал, пише "Банкок Поуст". 

Администрацията на хотела, намиращ се на остров Ко Чанг е завела дело за уронване на престижа, след като гостът им е публикувал отрицателни отзиви в TripAdvisor, Google и други онлайн платформи.

Туристът, чиято националност не се съобщава, е постал коментари, че "служителите на хотела се държат така, сякаш не се интересуват от гости". 

Управата на хотела, обаче има друга версия за конфликта. Според нея, туристът е нарушил правилата на хотела и внесъл собствен алкохол в ресторанта, което е довело до напрежение между него и администрацията. 

Човекът многократно е писал негативни коментари в социалните мрежи, но така и не е пожелал да се свърже с представители на хотела за изясняване на ситуацията.

Собствениците са уверени, че това е навредило на репутацията на хотела. 

Ако бъде признат за виновен от съда, туристът може да получи ефективна присъда от две години затвор или глоба от около 6 хиляди евро.

Тайланд е сред най-привлекателните дестинации за туристи от цял свят. Плажовете, хубавата храна и евтините цени привличат милиони хора, за които азиатската страна е рай. Тайландците са усмихнати и гостоприемни хора и е трудно да се повярва колко строги и дори жестоки са някои от наказанията им. Шокиращ пример за това е предвиденото наказание от 20 или повече години за обида на краля или други членове от семейството му. Сред неприкосновените са забележки и нападки е и кучето на монарха.

Капаните, в които незапознатият турист може да попадне, не са малко.

Сред най-безобидното наглед, но всъщност наказуемо действие, е настъпване на банкнота, която сте изпуснали на улицата. По-добре оставете парите си да изхвърчат, отколкото да ги настъпвате и по този начин да обидите краля, проявявайки крайно неуважение към неговия лик, изобразен върху всички тайландски банкноти. Наказанието за подобно деяние отново е поне 20 години. А тайландските затвори не са място, в което някой иска да попадне. Те са пренаселени, строги, в тях върлуват болести и глад. За човек от Запада оцеляването на подобно място, дори за няколко години, може да се окаже невъзможно.

В крайна сметка, ако сте се запътили към Тайланд, уважавайте краля, кучето му и хотелите, за да прекарате една безметежна екскурзия и да се върнете у дома, вместо да отидете в затвора. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...