Туристическата индустрия в Египет загуби 12 млрд. долара през 2020 г.

08.04.2021 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Министърът на туризма и антиките в Египет Халид ал Анани по-рано заяви, че страната ще може да достигне нивата отпреди кризата едва през есента на 2022 г., което е свързано с ваксинационни програми по целия свят
Туристическата индустрия в Египет загуби 12 млрд. долара през 2020 г.
Снимка: под лиценза на creative commons

Загубите в туристическия сектор на Египет през 2020 г. ще варират от 12 до 13 млрд. долара, съобщи касиерът на Египетската асоциация за културен туризъм Ихаб Абдул Аал пред в. „Дейли нюз Еджипт“.

Той отбеляза, че правителството все още не е съобщило официални данни, но това може да се очаква в близко бъдеще. „Приходите от туризъм на Египет бяха 16 милиарда долара годишно, но през 2020 г. достигнахме едва 2,5 милиарда долара през януари и февруари. По този начин очакваните загуби варират от 12 до 13 млрд. долара“, обясни Аал.

Египет отвори отново своите граници за международни полети през юни 2020 г. Според заместник-министъра на туризма Гаду Шалаби от този момент страната е посетена от 2 милиона чужди туристи, от които 500 хиляди - през първото тримесечие на 2021 г., докато през март – те вече са два пъти повече, отколкото през февруари. И това въпреки факта, че преди кризата, причинена от пандемията Covid-19, се предполагаше, че през 2020 г. Египет ще приеме 15 милиона гости. Ето защо, въпреки че туризмът в Страната на пирамидите се възстановява активно, загубите все още са огромни.

Министърът на туризма и антиките в Египет Халид ал Анани по-рано заяви, че страната ще може да достигне нивата отпреди кризата едва през есента на 2022 г., което е свързано с ваксинационни програми по целия свят. През март обаче Bank of America прогнозира, че приходите от туризъм на Египет през 2022 г. ще се увеличат само до 7 милиарда долара, едва половината от печалбата преди пандемията.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...