ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

08.04.2021 | 10:35
по статията работи: econ.bg
Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6 те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание
ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6 те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание.

Освен на национално ниво ще бъде направено разпределение и по всички 31 многомандатни избирателни райони.

ЦИК ще се произнесе и за преференциите, така ще стане ясно в кои от листите и районите има размествания заради дадени предпочитания от избирателите.

Преди тези две решения в комисията трябва да приключи повторното въвеждане на протоколите от секционните комисии и отстраняването на грешките в тях.

Вчера, като предварителна информация, стана ясно, че  кандидатът от гражданската квота, последен  в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Благоевград, Стефан Апостолов от Симитли, измества транспортния министър Росен Желязков от първото му място.

В Пловдив преференциите не успяха да разместят кандидат-депутатските листи, но се очаква водачите на листи Бойко Борисов, Тошко Йорданов, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Николай Хаджигенов да решат дали ще представляват Пловдив в 45-я парламент или другия избирателен район, в който се явиха.

В Габрово избирателите посочиха за свои представители двама от ГЕРБ-СДС и по един от „Има такъв народ“ и БСП.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....