Цените на петрола продължават да се повишават

25.03.2020 | 10:25
по статията работи: econ.bg
Стойността на майския фючърс за петрола сорт Brent на Лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 28,01 долара за барел, което е с 0,86 долара или с 3,17 % над цената при затварянето от предишната сесия
Цените на петрола продължават да се повишават
Снимка: под лиценза на creative commons

Цените на двата основни сорта петрол растат уверено, след новината че в сряда през нощта сенаторите демократи и администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп са постигнали споразумение за пакета от мерки на стойност  2 трилиона долара за стимулиране на икономиката в условията на пандемията, предизвикана от COVID-19. Вчера цените се увеличиха с 0,4-2,8 %.

Както коментират експертите, споразумението ще е от полза по отношение на бързото му приемане. В допълнение, в сряда се очаква и публикуването на данните на Министерство на енергетиката на САЩ за нивото на запасите от горива в страната. По-рано Американският институт за петрол (API) съобщи, че запасите от петрол в страната през миналата седмица са спаднали с 1,35 млн. барела, на бензин – с 2,6 млн. барела, на дестилати – с 1,9 млн. барела.

Анализаторите от S&P Global Platts от своя страна прогнозират увеличение на резервите от петрол с 2,5 млн. барела и спад на запасите от бензин и дестилати с 2,4 млн. барела и 1,6 млн. барела съответно.

Стойността на майския фючърс за петрола сорт Brent на Лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 28,01 долара за барел, което е с 0,86 долара или с 3,17 % над цената при затварянето от предишната сесия. Според данните от търговията във вторник фючърсите се повишиха с 0,12 долара или 0,44 % - до 27,15 долара за барел.

Договорът за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпва с 0,78 долара или 3,25 % - до 24,79 долара за барел. При затварянето на предишната сесия цената на договора нарасна с 0,66 долара или 2,78 % - до 24,01 долара за барел.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...