Цените на петрола се понижават в четвъртък

10.10.2019 | 10:25
по статията работи: econ.bg
Фючърсите на суровия петрал Brent спаднаха с 11 цента или с 0.2%, до 58.21 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол (WTI) поевтиняха с 11 цента или с 0.2%, до 52.48 долара за барел
Цените на петрола се понижават в четвъртък
Снимка: под лиценза на creative commons

Цените на петрола паднаха в четвъртък, заради опасенията за по-слабо търсене на суровината, тъй като преговорите тази седмица между САЩ и Китай, двамата най-големи потребители на петрол в света, не се очаква да помогнат за прекратяване на търговската война между тях, което повишана и притесненията за световната икономика.

Фючърсите на суровия петрал Brent спаднаха с 11 цента или с 0.2%, до 58.21 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол (WTI) поевтиняха с 11 цента или с 0.2%, до 52.48 долара за барел.

Цените на петрола бяха потиснати и от доклад за нарастващите запаси в Съединените щати, който в момента е и най-големият производител на петрол в света.

Търговските запаси от петрол в САЩ за миналата седмица (27 септември – 4 октомври) са нараснали с 2927 хил. барела – до 425,569 млн. барела, сочат данните от седмичния отчет на министерство на енергетиката на САЩ.

Стоковите запаси от бензин са спаднали с 1213 хил.барела и съставляват 228,763 млн.барела, съобщава агенция Bloomberg.

Търговските резерви от дестилати са се понижили с 3943 хил.барела, достигайки 127,324 млн.барела.

Експертите, анкетирани от агенцията са очаквали увеличение на запасите от петрол с 1900 хил. барела, спад на резервите от бензин с 900 хил.барела и понижение на запасите от дестилати с 2000 хил. барела.

Запасите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваният на NYMEX петрол през миналата седмица са се увеличили с 941 хил.барела, сочат още данните от статистиката за пазара.

Добивът на петрол в САЩ пък е нараснал с 200 хил. барела на ден, което е нов рекорд – 12,6 млн.барела на ден. Експортът на петрол е скочил с 534 хил. барела на ден до най-високото ниво от юни 3,4 млн. барела на ден.

Въз основа на тези данни и сигналите, свързани с търговските преговори между САЩ и Китай, цените на двата основни сорта петрол завършват деня с ръст. Стойността на договора за декември за петрола сорт Brent се увеличава с 0,32 % до 58,43 долара за барел.

Ноемврийският фючърс за петрола сорт WTI на NYMEX нараства с 0,24 % и се котира при цена от 52,76 долара за барел.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...