Важ­но сред­с­т­во за ма­га­зин­на рек­ла­ма и РМП. С В. се це­ли да се прив­ле­че вни­ма­ни­е­то на по­тен­ци­а­л­ни­те ку­пу­ва­чи, да се на­пом­ни за ня­кои ве­че пус­на­ти на па­за­ра сто­ки, да се уве­до­ми за но­ви­те сто­ки и тех­ни­те це­ни, но не и да се на­ло­жат търг. мар­ки. Глав­но рекл. пре­дим­с­т­во на В.: по­каз­ва рек­ла­ми­ра­на­та сто­ка (асор­ти­мен­т­на га­ма) в на­ту­ра от раз­лич­ни стра­ни с по­мощ­та на худ. сред­с­т­ва.

В. се раз­ли­ча­ват по: сто­ко­вия си асор­ти­мент - има тес­нос­пе­ци­а­ли­зи­ра­ни, спе­ци­а­ли­зи­ра­ни, ком­п­лек­с­ни, ком­би­ни­ра­ни и сме­се­ни В.; худ. си офор­м­ле­ние - рекл., сто­ко­ви, сто­ко­во-де­ко­ра­тив­ни, те­ма­тич­ни, сю­жет­ни; кон­с­т­рук­тив­но­то си ре­ше­ние - от­к­ри­ти (без гръб), по­лу­о­т­к­ри­ти и зат­во­ре­ни (прег­ра­де­ни); ар­хи­тек­тур­но­то си ре­ше­ние - фрон­тал­ни, ъг­ло­ви, стра­нич­ни, В. -про­зо­рец, В. на га­ле­рия или на вто­ри етаж; мес­то­по­ло­же­ни­е­то си - вън­ш­ни и вът­реш­ни. Ка­то част от ули­ца­та В. има и про­па­ган­д­но пред­наз­на­че­ние.

Аран­жи­ра­не­то й и из­ло­же­ни­те на нея сто­ки ос­ве­до­мя­ват за пос­ти­же­ни­я­та на раз­лич­ни­те пред­п­ри­я­тия и от­рас­ли, за сте­пен­та на за­до­во­ля­ва­не на пот­ре­би­тел­с­ко­то тър­се­не, за жиз­не­но­то рав­ни­ще на на­се­ле­ни­е­то и др. Ка­то са­мос­то­я­тел­но про­па­ган­д­но-рекл. сред­с­т­во В. се из­пол­з­ва на об­щес­т­ве­ни мес­та с го­лям пе­ше­хо­ден тра­фик - под­ле­зи, спир­ки на пре­воз­ни сред­с­т­ва и др. Худ. аран­жи­ра­не на В. е обект на худ. прос­т­ран­с­т­ве­но­то офор­м­ле­ние.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8314
GBP2.4796 2.4887 2.2841
от 00:24 19 Април 2024 повече »
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
Управителят на БНБ очаква влизане в еврозоната през 2025 г., но не в началото на годината Присъединяването към еврозоната по-късно през 2025 г. е възможен и на този етап по-вероятен сценарий. Това заяви управителят на Българската...