Твър­да и де­бе­ла ма­те­рия, из­гот­ве­на от це­лу­лоз­на влак­нес­та ма­са. Ус­лов­но се при­е­ма за вид хар­тия с тег­ло над 250 g/m2. По пред­наз­на­че­ние, на­чин на из­ра­бот­ка, фи­зи­ко­хи­мич­ни и фи­зи­ко­ме­ха­нич­ни свой­с­т­ва К. се де­лят на мно­жес­т­во го­ле­ми гру­пи, раз­лич­ни в от­дел­ни­те стан­дар­ти и кла­си­фи­ка­ции. С по-осо­бе­но зна­че­ние в рек­ла­ма­та са: пе­ча­тар­с­ки­ят (по­лиг­раф­с­ки­ят) - за ко­ри­ци, ал­бу­ми, хро­мо­ли­тог­ра­фии, мат­рич­ни К. и др.; де­ко­ра­тив­но-ам­ба­лаж­ни­ят; раз­но­о­б­раз­ни К. с плас­т­ма­со­ви, ла­ко­ви, фо­лий­ни и др. пок­ри­тия; оц­ве­те­ни или щам­по­ва­ни, ими­ти­ра­щи дър­во и др. Раз­но­о­б­ра­зи­е­то на ам­ба­лаж­ния К. на­рас­т­ва с раз­ви­ти­е­то на опа­ко­въч­ни­те тех­ни­ки.

Има две глав­ни под­г­ру­пи ам­ба­лаж­ни К.: мно­гос­лой­ни (гоф­ри­ра­ни) К. за ам­ба­лаж (ка­шо­ни, ку­тии) и опа­ко­въч­ни за про­и­з­вод­с­т­во на раз­лич­ни по-фи­ни ку­тии, чан­ти и др. Про­и­з­вод­с­т­во­то и пот­реб­ле­ни­е­то на К. в съв­ре­мен­на­та рек­ла­ма на­рас­т­ва из­вън­ред­но бър­зо (око­ло 10-12% при­раст сред­но­го­диш­но в све­то­вен ма­щаб).

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8091
GBP2.4796 2.4887 2.2872
от 00:24 29 Март 2024 повече »
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
Статистическият институт прави двойна проверка на цените От няколко месеца Националният статистически институт (НСИ) прави двойна проверка на цените, по които се изчислява инфлацията. Търговските вериги...